EjendomsWatch

Udviklingsprojekt vest for hovedstaden afslutter fem års investorjagt

Den sidste byggegrund i bydelen Nærheden i Hedehusene, der samlet kommer til at byde på mere end 3000 boliger, er afsat. Ifølge adm. direktør hos Realdania By & Byg har interessen for områdets udvikling været "overvældende."

Op imod 8000 indbyggere forventes at være flyttet til Nærheden, når byudviklingsprojektet står færdigt om 7-8 år. | Foto: Gorm Hansen

Samtlige byggegrunde i byudviklingsprojektet Nærheden ved Hedehusene vest for København er nu solgt. Det skriver udviklingsselskabet bag projektet i en pressemeddelelse.

Det sidste byggeareal på det i alt 65 hektar store område i Høje-Taastrup Kommune blev i sidste uge solgt til selskabet Home.Earth, der blev etableret tilbage i foråret, og som har Nrep som partner.

Nærheden blev lanceret for otte år siden af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Bydelen forventes færdigudviklet om 7-8 år, hvor der vil være opført omkring 3200 ejer-, leje- og andelsboliger.

"Der har været en overvældende interesse for idéen om at sætte en positiv udvikling i gang med et varieret boligbud, grønne byrum, fællesfaciliteter for beboere og stærke offentlige tilbud som ramme om det gode forstadsliv, siger Realdania By & Bygs adm. direktør, Peter Cederfeld, i meddelelsen.

Jagten på investorer har stået på de seneste fem år, og inden for de seneste tre år er 1400 indbyggere flyttet ind i bydelen. Alt i alt regner folkene bag projektet med, at boligerne kommer til at rumme op imod 8000 mennesker.

"Der er også noget at komme efter," understreger borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler (K).

"Let adgang til tog og motorveje, naturen lige om hjørnet og lige om lidt også en ny ambitiøs skole, et fælleshus og en ny park. Nærheden er på kort tid blevet en dejlig levende bydel."

Ifølge tal fra kommunen er 60 pct. af tilflytterne, der primært kommer fra hovedstadsområdet og Roskilde, under 35 år.

Pensionsselskab gør plads til vild natur ved sine ejendomme

Pensionsselskab skyder over en milliard i hurtigvoksende sjællandsk byprojekt

Nyt boligkvarter i Hedehusene sælger hurtigere end ventet 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier