EjendomsWatch

Briefing: Uge 25 i ejendomsbranchen

Ugen stod i de store opkøbs tegn – både bygninger og firmaer skiftede hænder.

Foto: Colourbox

De store ejendomstransaktioner er for alvor tilbage, og den massive købsinteresse sender igen afkastene ned og trækker Danmark uden for de største byer med op.

Med de ord velkommen til Briefing, der samler op på de vigtigste historier i ejendomsbranchen i den forløbne uge.

Efter at der i 2020 blev handlet investeringsejendomme for omkring 70 mia. kr. dristede daværende Colliers-topchef Peter Winther sig i januar til en "vild forudsigelse" om 50 pct. fremgang i år, der i så fald vil blive et rekordår.

I denne uge fik forudsigelsen yderligere medvind, da både Patrizia, Invesco, Nrep, Pensiondanmark, Capman og en ny dreng i klassen, amerikanske KKR, var involveret i trecifrede millionhandler – sidstnævnte endda tæt på 1 mia. kr.

Hvad angår Patrizia, der solgte til CBRE Global Investors på baggrund af mandat fra internationale investorer, var der over 30 interesserede købere på banen, sagde CBRE-director Michael Sehested til EjendomsWatch. Stabille rammer i Danmark frister – måske til forskel fra Sverige, hvor regeringen muligvis ryger.

Også i Randers, der normalt ligger uden for de store investorers radar, måtte den lokale Nordicals-mægler se udenbys købere løbe med boligejendomme til rekordlave afkast på de kanter.

På Frederiksberg kom man et skridt nærmere at kunne realisere den mangeårige vision om et nyt bykvarter, når det lokale hospitaler rømmer de 50.000 bynære kvadratmeter. Den lokale kommune viste sig som en god købmand ved at erhverve hele møllen for 771 mio. kr. til trods for en offentlig vurdering – der som regel altid er for lav – på 1,2 mia. kr. Også i Aarhus og Køge blev nye udviklingstiltag lanceret.

Virksomhedsopkøb

Ikke bare ejendomme, men også firmaer skiftede ejer i ugens løb, da både Arkitema og Enemærke & Petersen voksede ad opkøbsvejen, mens årsregnskaber tikkede ind fra bl.a. Elf Development, der leverede næsten 200 mio. kr. i resultat.

Og så bragte EjendomsWatch yderligere afsløringer i graveprojektet Mursten og Mystiske Millioner, der har et boligprojekt i Hellerup som afsæt og som understreger den kvalitet, der følger af at være et seriøst abonnementsmedie med journalistik og ikke bevidstløs formidling af pressemeddelelser som fundament.

På navnefronten vakte M7-chef Mette Seifert opsigt ved pludselig at forlade posten, som hun over for EjendomsWatch betonede er sket efter egen vilje, mens Aberdeen-landechef Henrik Kruse slog fast, at virksomheden skam stadig ønsker at være til stede i Danmark, selvom 130 ud af 150 mand i Norden er overdraget til Deas.

Det var denne ugens Briefing. EjendomsWatch ønsker god weekend.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier