EjendomsWatch

Næstved-familie river entreprisekontrakt over efter strid om manglende betaling

Forurenet jord og beskyldninger om manglende betalinger fører til, at et byggeprojekt med 84 lejligheder i det centrale Fredericia er gået i stå. Ifølge entreprenør lyder mellemværendet på "et ikke ubetydeligt beløb" – bygherre afviser og kræver dokumentation.

Ifølge projektudvikleren Bjarne Mayland er alle regninger til Stender Entreprise blevet betalt til tiden. Her ses han sammen med sin søn, Anders Mayland (til højre), der ejer bygherre-selskabet Maycon gennem Mayland Holding CPH. | Foto: PR / Mayland Holding

En tvist mellem bygherre og totalentreprenør betyder, at et byggeri af 84 boliger på hjørnet af Nymarksvej og Huslodsvej i Fredericia er indstillet blot halvanden måned før, 24 af lejlighederne skulle have været klar til indflytning. Det skriver Licitationen.

Omdrejningspunktet for konflikten mellem Næstved-bygherren Maycon og Kolding-entreprenøren Stender Entreprise er en mængde forurenet jord, som sidstnævnte mener, man har penge til gode for at have fjernet. Ifølge Jack Lynge, adm. direktør hos Stender Entreprise, er det samlet set tale om forfaldne fakturaer for "et ikke ubetydeligt beløb".

Det er ved dette kryds i Fredericia, at byggeriet af 84 boliger nu er sat i bero som følge af en konflikt mellem bygherre og entreprenør. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Det er ved dette kryds i Fredericia, at byggeriet af 84 boliger nu er sat i bero som følge af en konflikt mellem bygherre og entreprenør. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Ifølge Bjarne Mayland fra projektudvikleren Maycon, der er ejet af sønnen Anders Mayland gennem Mayland Holding CPH, er samtlige regninger blevet betalt til tiden. På trods af opfordringer fra bygherrens side omkring dokumentation for de økonomiske krav er det ikke lykkedes at løse striden.

1. juni indstillede Stender Entreprise, der har Carsten Michael Stender som hovedejer, arbejdet på hjørnegrunden, og en uge senere ophævede Maycon totalentreprisekontrakten. "Bygherren var varslet forinden, som man skal," påpeger Jack Lynge og tilføjer, at han "er mest ked af, at underentreprenørerne er kommet i klemme."

Rekordhandel i Kolding: Lokal udvikler vil bygge 160.000 kvm logistik og overnatning

Næstved-udvikler bygger 48 ferieboliger ved Slagelse 

Kolding-entreprenør vinder boligbyggeri til trecifret millionbeløb

Projektudvikler vil bygge 100.000 kvm distributionscenter i Greve 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier