EjendomsWatch

Styrelse går i rette med Aarhus Kommune omkring kritiseret højhus

Et vigtigt nationalt industriminde risikerer ifølge Slots- og Kulturstyrelsen at gå tabt, hvis Olav de Linde får held med at bygge sit omstridte højhus ved havnen i Aarhus. Styrelsen modsiger således den lokale forvaltning.

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen vil et kommende højhus på Mindet 6 i Aarhus blive opført på bekostning af et nationalt industriminde. | Foto: PR-visualisering: Olav de Linde

Olav de Lindes planer om at opføre et kontorhøjhus på knap 150 meter på den aarhusianske havnefront har fået bølgerne til at gå højt. Koret af kritiske stemmer får nu tilgang af Slots- og Kulturstyrelsen, der påpeger, at det kommende vartegn vil koste et nationalt industriminde livet. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge styrelsen tager Teknik- og Miljø-forvaltningen i Aarhus fejl, når den vurderer, at den eksisterende lagerbygning i to-tre etager på adressen Mindet 6 ikke skulle være bevaringsværdig. I et høringssvar understreger styrelsen, at den derimod er en integreret del af et af Danmarks vigtigste havnemiljøer.

"Bygningen er ikke fredet, men den er – ligesom de fem tilhørende siloer "De Fem Søstre" – en del af udpegningen som nationalt industriminde," uddyber specialkonsulent Vibe Ødegaard fra Center for Kulturarv under Fredede Bygninger hos Slots- og Kulturstyrelsen.

Slots- og Kulturstyrelsen peger bl.a. på, at kommunen i sit eget lokalplanforslag har beskrevet den nuværende bygning på adressen som et nationalt industriminde, ligesom det anføres, at lagerejendommen "er en vigtig del af kulturmiljøet og især i forholdet til det nærliggende siloanlæg, De Fem Søstre."

Venstre åbner for ændring af omdiskuteret højhusbyggeri

Biskop kritiserer Olav de Linde-højhus: Harmoni i gammel bykerne går tabt 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier