EjendomsWatch

Styrelse går i rette med Aarhus Kommune omkring kritiseret højhus

Et vigtigt nationalt industriminde risikerer ifølge Slots- og Kulturstyrelsen at gå tabt, hvis Olav de Linde får held med at bygge sit omstridte højhus ved havnen i Aarhus. Styrelsen modsiger således den lokale forvaltning.

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen vil et kommende højhus på Mindet 6 i Aarhus blive opført på bekostning af et nationalt industriminde. | Foto: PR-visualisering: C.F. Møller / Olav de Linde

Olav de Lindes planer om at opføre et kontorhøjhus på knap 150 meter på den aarhusianske havnefront har fået bølgerne til at gå højt. Koret af kritiske stemmer får nu tilgang af Slots- og Kulturstyrelsen, der påpeger, at det kommende vartegn vil koste et nationalt industriminde livet. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge styrelsen tager Teknik- og Miljø-forvaltningen i Aarhus fejl, når den vurderer, at den eksisterende lagerbygning i to-tre etager på adressen Mindet 6 ikke skulle være bevaringsværdig. I et høringssvar understreger styrelsen, at den derimod er en integreret del af et af Danmarks vigtigste havnemiljøer.

"Bygningen er ikke fredet, men den er – ligesom de fem tilhørende siloer "De Fem Søstre" – en del af udpegningen som nationalt industriminde," uddyber specialkonsulent Vibe Ødegaard fra Center for Kulturarv under Fredede Bygninger hos Slots- og Kulturstyrelsen.

Slots- og Kulturstyrelsen peger bl.a. på, at kommunen i sit eget lokalplanforslag har beskrevet den nuværende bygning på adressen som et nationalt industriminde, ligesom det anføres, at lagerejendommen "er en vigtig del af kulturmiljøet og især i forholdet til det nærliggende siloanlæg, De Fem Søstre."

Venstre åbner for ændring af omdiskuteret højhusbyggeri

Biskop kritiserer Olav de Linde-højhus: Harmoni i gammel bykerne går tabt 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier