EjendomsWatch

Døtre til shipping- og ejendomsrigmand skal arve Norges største formue

Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen står til at arve Norges største formue efter milliardæren John Fredriksen. De to kvinder har allerede ledende stillinger i familieimperiet.

John Fredriksen ses her med døtrene Kathrine og Cecilie Fredriksen i 2014. | Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix

Tvillingparret Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen, 37, er Norges rigeste arvinger som døtre af shippingmilliardæren John Fredriksen.

De to kvinder skal sammen arve en formue, som det norske medie Kapital netop har opgjort til 104 mia. norske kr. (godt 75 mia. kr.)

77-årige Fredriksen grundlagde sin milliardformue i shipping i 1980'erne, da han fragtede olie i den Persiske Golf under krigen mellem Iran og Irak.

Siden har nordmanden, der i dag har cypriotisk statsborgerskab, udvidet sin forretning til at omfatte meget andet end shipping, blandt andet ejendomme, så skibsfart i dag kun tegner sig for en femtedel af Fredriksens aktiviteter.

Både Kathrine og Cecilie Astrup Fredriksen er medlemmer af bestyrelsen for Norwegian Property, der sidste år deltog i købet af entreprenøren Veidekkes ejendomsforretning.

På listen over de mest formuende arvinger optræder grundlægger af Heimstaden Ivar Tollefsen med en opgjort formue på 29 mia. norske kr., som til sin tid skal deles mellem de voksne børn, Ninja på 35, Nick Walter på 34 samt Philip på 27.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie ShippingWatch.)

Hoffmann-ejer frasælger aktivitet inden for ejendomsudvikling for milliardbeløb

Ejendomsmilliardær vil bekæmpe ulighed: Jeg er socialdemokrat 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier