EjendomsWatch

EjendomsWatch giver abonnenter adgang til at se de seneste ejendomshandler

Gennem nyt samarbejde vil de seneste tinglyste ejendomshandler på over 10 mio. kr. kunne læses af abonnenter på EjendomsWatch. Redaktør og dataleverandør glæder sig over at bidrage til større åbenhed.

EjendomsWatch har siden sin lancering for fem år siden arbejdet for at skabe større gennemsigtighed i branchen. Nu tages endnu et skridt. | Foto: PR

EjendomsWatch tager nu et stort skridt mod at skabe endnu større gennemsigtighed i ejendomsbranchen.

Med virkning fra i dag, mandag, vil de seneste tinglyste handler med ejendomme til over 10 mio. kr. kunne læses af abonnenterne. Det er resultatet af en aftale med ejendomsdataplatformen Resights, som trækker sine data fra den digitale tingbog.

"Vi er glade for at kunne berige vores voksende læserskare med endnu mere information omkring transaktioner, et område, hvor vi i forvejen har en stærk position på markedet og hvor mange købere og sælgere allerede vil have stødt på vores opsøgende journalistik, især om de største transaktioner," siger Jørgen Bendsen, redaktør på EjendomsWatch.

"Vi er godt klar over, at listen vil afsløre oplysninger om handelspris samt købers og sælgers navne, som nogle ikke ønsker frem i lyset. Men vi mener, at vi samlet set gør branchen en tjeneste med størst mulig åbenhed og gennemsigtighed," fortsætter han og understreger, at de nærmere detaljer om afkastkrav og fortjenesten i forbindelse med handlerne ikke fremgår af listerne.

Hvor EjendomsWatch hidtil har haft særlig fokus på transaktioner over 100 mio. kr. vil nu også handler fra 10 mio. kr. og opefter fremgå af listen – nogle vil ud fra sædvanlige redaktionelle kriterier blive suppleret af en nærmere omtale i en særskilt artikel, eksempelvis med navne på rådgivere i transaktionen, andre transaktioner vil være læserne bekendt allerede, da EjendomsWatch i forvejen har omtalt den.

Hos Resights er adm. direktør og medstifter Lars Horsbøl glad for den nye aftale:

"Vores vision er at hjælpe branchens aktører med at arbejde effektivt og vækste deres forretninger ud fra datadrevne beslutninger. Gennemsigtighed er unægteligt en nødvendighed, for at et effektivt marked kan eksistere, så vi går glædeligt forrest på den agenda – og vi har mere på vej," siger han.

Udover de løbende lister over tinglyste handler, vil Resights også regelmæssigt levere data for større ejendomshandler, der er sket gennem selskaber og derfor ikke er tinglyst.

Første eksempel på den daglige liste kan læses her. (Kræver abonnement)

Her er de seneste tinglyste ejendomshandle

Resights klar med database over hidtil skjulte ejendomshandler

Data, data og data – ejendomstrio kappes om at være mest digitale 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier