EjendomsWatch

Lind & Risør-stifters holdingselskab tjener trekvart milliard på fem år

Selskabet Torben Lind Holding registrerede et overskud på knap 200 mio. kr. i 2020, hvilket kun bliver overgået af rekordåret 2019. Samtidig leverer familiekoncernen Lind & Risør resultatfremgang trods omsætningsfald på næsten 20 pct.

Torben Linds holdingselskab har tjent næsten trekvart mia. kr. over de seneste fem år. | Foto: Nicolai Svane

Torben Lind, der for 41 år siden var med til at stifte Lind & Risør, leverede sidste år et resultat på 197 mio. kr. i sit holdingselskab, Torben Lind Holding. Torben Lind er i dag minoritetsejer i Lind & Risør Holding, selskabet bag den familieejede, sjællandske typehuskoncern. Det skriver Børsen.

Resultatet betyder, at 2020 blev det næstbedste år i selskabets historie – kun overgået af 2019, hvor forretningsmanden fra Køge leverede et overskud på 213 mio. kr. Efter en indtjening på 744 mio kr. over det seneste halve årti var Torben Lind Holdings egenkapital ved udgangen af sidste år nået op på 1,3 mia. kr.

Ifølge Torben Lind er familien bedre til at tjene penge end til at bruge dem.

"Vi har bare en almindelig Volvo og har ikke købt en Porsche eller en Ferrari. Når man bor i Køge, skal man heller ikke spille alt for smart," har han tidligere udtalt.

Torben Lind er på listen over landets 100 rigeste personer og sidder i dag som bestyrelsesformand hos Lind & Risør, der sidste år præsterede en resultatfremgang på 6 pct. og landede på 136 mio. kr., selvom omsætningen faldt med små 20 pct. til lige under 1 mia. kr.

Ny ejendomsfond kickstartes med opkøb på Frederiksberg 

Husbyggere melder om travlhed under coronakrisen 

Byggefirma dropper sommerhusplaner på Falster – areal til 126 huse sættes til salg 

Murstensmillionærer fylder godt på rigmandsliste

Husbygger lander største overskud i 10 år 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier