EjendomsWatch

Topchef i ejendomsselskab fratræder efter magtkamp

Henrik Saxborn stopper som adm. direktør i ejendomsselskabet Castellum kort efter, at en kamp om magten har fundet sted i selskabets bestyrelse.

Henrik Saxborn har siden 2013 været topchef i Castellum og siden 2006 viceadm. direktør. | Foto: PR / Castellum

Ejendomsselskabet Castellum, der ejer en milliardportefølje i Danmark, siger farvel til adm. direktør Henrik Saxborn, der ifølge en meddelelse fra selskabet har ønsket at fratræde.

Hans afgang meddeles kort efter, at den omstridte svenske erhvervsmand, tidligere topchef i konkurrenten Klövern Rutger Arnhult, netop er valgt ind i bestyrelsen og gjort til formand.

"Castellum er en fantastisk virksomhed og i dag et af de stærkeste ejendomsselskaber i Norden med en førende position inden for teknologisk udvikling og bæredygtighed. Det har været et privilegium at være i stand til at skabe alt det sammen med alle de dedikerede og skønne kolleger," udtaler Henrik Saxborn i meddelelsen.

Der nævnes ingen præcis dato for hans afgang, udover at han vil fortsætte i jobbet i seks måneder eller indtil en afløser er fundet.

Fra den nye bestyrelsesformand lyder der tak for indsatsen og en konstatering af, at Castellum står godt rustet til fremtiden.

Den nu tidligere bestyrelsesformand Charlotte Strömberg advarede tilbage i december aktionærerne i det børsnoterede selskab om at indvælge Rutger Arnhult, og to andre medlemmer varslede deres afgang, hvis det skete.

"Rutger Arnhult kontrollerer sammen med nærtstående parter i praksis de børsnoterede ejendomsselskaber Klövern AB og Corem Property Group AB. Disse virksomheder er konkurrenter med Castellum. Vi mener ikke, at det er til gavn for alle aktionærer i Castellum og heller ikke foreneligt med god selskabsledelse at have en bestyrelsesformand i Castellum, der er involveret i konkurrerende aktiviteter," lød det dengang i en pressemeddelelse.

Ballade i bestyrelsen hos ejendomsselskabet Castellum midt under budkrig 

Castellum-formand modsætter sig Klövern-topchef som afløser: "Det vil være til skade for bestyrelsesarbejdet" 

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier