EjendomsWatch

Topchef i ejendomsselskab fratræder efter magtkamp

Henrik Saxborn stopper som adm. direktør i ejendomsselskabet Castellum kort efter, at en kamp om magten har fundet sted i selskabets bestyrelse.

Henrik Saxborn har siden 2013 været topchef i Castellum og siden 2006 viceadm. direktør. | Foto: PR / Castellum

Ejendomsselskabet Castellum, der ejer en milliardportefølje i Danmark, siger farvel til adm. direktør Henrik Saxborn, der ifølge en meddelelse fra selskabet har ønsket at fratræde.

Hans afgang meddeles kort efter, at den omstridte svenske erhvervsmand, tidligere topchef i konkurrenten Klövern Rutger Arnhult, netop er valgt ind i bestyrelsen og gjort til formand.

"Castellum er en fantastisk virksomhed og i dag et af de stærkeste ejendomsselskaber i Norden med en førende position inden for teknologisk udvikling og bæredygtighed. Det har været et privilegium at være i stand til at skabe alt det sammen med alle de dedikerede og skønne kolleger," udtaler Henrik Saxborn i meddelelsen.

Der nævnes ingen præcis dato for hans afgang, udover at han vil fortsætte i jobbet i seks måneder eller indtil en afløser er fundet.

Fra den nye bestyrelsesformand lyder der tak for indsatsen og en konstatering af, at Castellum står godt rustet til fremtiden.

Den nu tidligere bestyrelsesformand Charlotte Strömberg advarede tilbage i december aktionærerne i det børsnoterede selskab om at indvælge Rutger Arnhult, og to andre medlemmer varslede deres afgang, hvis det skete.

"Rutger Arnhult kontrollerer sammen med nærtstående parter i praksis de børsnoterede ejendomsselskaber Klövern AB og Corem Property Group AB. Disse virksomheder er konkurrenter med Castellum. Vi mener ikke, at det er til gavn for alle aktionærer i Castellum og heller ikke foreneligt med god selskabsledelse at have en bestyrelsesformand i Castellum, der er involveret i konkurrerende aktiviteter," lød det dengang i en pressemeddelelse.

Ballade i bestyrelsen hos ejendomsselskabet Castellum midt under budkrig 

Castellum-formand modsætter sig Klövern-topchef som afløser: "Det vil være til skade for bestyrelsesarbejdet" 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier