EjendomsWatch

Svenskere øger porteføljen i Storkøbenhavn med trecifret millionkøb

Det svenske ejendomsselskab Wihlborgs har købt sin 11. ejendom i Ballerup. Der er tale om en investering på et trecifret millionbeløb i form af en sale and lease back-transaktion. Købet giver "nye vækst- og udviklingsmuligheder," lyder det fra adm. direktør.

Wihlborgs har købt denne ejendom på Industriparken 21 i Ballerup. | Foto: PR / Wihlborgs

Wihlborgs har for 120 mio. kr. føjet erhvervsejendommen Industriparken 21 med et udlejningsareal på 10.200 kvm til sin danske portefølje. Det skriver det svenske ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

Der er tale om en sale and lease back-transaktion med selskabet C. Reinhardt, der samtidig har underskrevet en syv-årig lejekontrakt på over halvdelen af arealet – nærmere bestemt 5800 kvm. C. Reinhardt importerer motorcykler, scootere og cykler.

Med overtagelsen af Industriparken 21 sidder Wihlborgs på i alt 636.000 kvm i Danmark, hvoraf de 126.000 kvm – svarende til knap 20 pct. – er placeret i netop Ballerup.

"Ballerup er et af de områder i København, hvor vi har været til stede i længst tid. Vi har allerede ti ejendomme her, og købet gør det muligt for os at øge vores fokus, samtidig med at vi skaber nye vækst- og udviklingsmuligheder for os selv og vores kunder," siger Ulrika Hallengren, adm. direktør hos Wihlborgs, i meddelelsen.

Blandt de øvrige lejere er virksomhederne Renault, Xerox, Maxi Zoo og Henkel, og den samlede lejeværdi udgør 11,2 mio. kr. Tager man alle Wihlborgs' danske og svenske ejendomme med i betragtningen er Danske Bank blandt de ti største lejere.

Den samlede værdi af Wihlborgs' ejendomme løber op i 46,1 mia. svenske kroner (33,5 mia. kr.). Driftsoverskuddet i selskabet steg sidste år med 4 pct. til 2,2 mia. svenske kr., mens indtægterne steg 3 pct. til ca. 3 mia. svenske kr.

Den nyerhvervede ejendom overtages 1. april.

Lidt flere lokaler står tomme hos Wihlborgs 

Wihlborgs bebuder yderligere opkøb og projekter i Danmark 

Svensk investor går frem på toplinjen: Corona har gjort det sværere

Wihlborgs køber kontorejendom i Brøndby – for anden gang

Wihlborgs tror fortsat på det danske marked 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier