EjendomsWatch

Ejendomstrio taler om bæredygtighed: "Bygninger gør det ikke alene"

PODCAST: Årets tredje podcast er klar fra ejendomsbranchens innovations- og teknologinetværk, Proptech Denmark. Her taler en investor, en leverandør af intelligente løsninger til ejendomme og en iværksætter om at implementere bæredygtige løsninger i ejendomme. Lyt podcasten her.

Peter Hebin Bruun, chef for ESG hos ATP Ejendomme, er blandt gæsterne i årets tredje podcast fra Proptech Denmark. | Foto: PR / ATP

Bygninger står for 40 pct. af klimabelastningen, og ansvaret for at nedbringe aftrykket hviler derfor tungt på ejendomsbranchen.

Hvordan det konkret gribes an taler tre profiler om i seneste epiode af podcast fra ejendomsbranchens innovations- og teknologinetværk, Proptech Denmark.

"Vi skal vide, hvad vi har mellem hænderne. Vi skal tættere på ejendommene og kunderne. Det handler bl.a. om data og dataindsamling," siger Peter Hebin Bruun, chef for ESG hos ATP Ejendomme, i podcasten, hvor også Christian von Scholten fra Northq, der leverer løsninger til intelligente bygninger, er gæst sammen med Göran Wilke fra firmaet IC-Meter.

"Ejendomsbranchen er en supertanker til en værdi af 5000 mia. kr. i Danmark. Facebook ligger på 7000 mia. kr. og Google på 9000 mia. kr. Så vi er oppe i den rigtige skala. Der er en kæmpe kapitalanbringelse i ejendomme. Men ejendommene har kun en værdi, hvis mennesker vil bruge det. En tom ejendom er ikke mange penge værd. Så når samfundet ændrer sig, så skal ejendomsbranchen følge med og stille bygninger og service til rådighed, som passer til os," siger Göran Wilke i podcasten.

"Bygninger gør det ikke alene. Det er bygninger og brugere," uddyber han og peger på, at danske ejendomme typisk er 50 år gamle og ikke alle er tilpasset til nutidens behov.

Hele podcasten kan aflyttes via dette link. Få notifikation om nye episoder her.

EjendomsWatch udgiver også podcast hvert kvartal. De seneste kan aflyttes her:

Dades-direktør glæder sig over genåbning af centre: "Vi har været rigtig utålmodige" 

Deas-topchef åbner op om milliardaftale med Aberdeen i årets sidste podcast 

Thylander Gruppen sætter flere ord på udviklingen af Danske Bank-domicil 

Henning Larsen-direktør venter yderligere konsolidering i arkitektbranchen

Opkøbsivrig PFA-direktør debuterer når EjendomsWatch sætter lyd på branchen

Links til tidligere udgaver af Proptech Denmarks podcast i år kan ses herunder:

ATP's Martin Vang Hansen: Det fleksible kontor er kommet for at blive 

CEJ-direktør Anne Marie Oksen: "Vi ligger på en 8'er" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier