EjendomsWatch

Ejendomstrio taler om bæredygtighed: "Bygninger gør det ikke alene"

PODCAST: Årets tredje podcast er klar fra ejendomsbranchens innovations- og teknologinetværk, Proptech Denmark. Her taler en investor, en leverandør af intelligente løsninger til ejendomme og en iværksætter om at implementere bæredygtige løsninger i ejendomme. Lyt podcasten her.

Peter Hebin Bruun, chef for ESG hos ATP Ejendomme, er blandt gæsterne i årets tredje podcast fra Proptech Denmark. | Foto: PR / ATP

Bygninger står for 40 pct. af klimabelastningen, og ansvaret for at nedbringe aftrykket hviler derfor tungt på ejendomsbranchen.

Hvordan det konkret gribes an taler tre profiler om i seneste epiode af podcast fra ejendomsbranchens innovations- og teknologinetværk, Proptech Denmark.

"Vi skal vide, hvad vi har mellem hænderne. Vi skal tættere på ejendommene og kunderne. Det handler bl.a. om data og dataindsamling," siger Peter Hebin Bruun, chef for ESG hos ATP Ejendomme, i podcasten, hvor også Christian von Scholten fra Northq, der leverer løsninger til intelligente bygninger, er gæst sammen med Göran Wilke fra firmaet IC-Meter.

"Ejendomsbranchen er en supertanker til en værdi af 5000 mia. kr. i Danmark. Facebook ligger på 7000 mia. kr. og Google på 9000 mia. kr. Så vi er oppe i den rigtige skala. Der er en kæmpe kapitalanbringelse i ejendomme. Men ejendommene har kun en værdi, hvis mennesker vil bruge det. En tom ejendom er ikke mange penge værd. Så når samfundet ændrer sig, så skal ejendomsbranchen følge med og stille bygninger og service til rådighed, som passer til os," siger Göran Wilke i podcasten.

"Bygninger gør det ikke alene. Det er bygninger og brugere," uddyber han og peger på, at danske ejendomme typisk er 50 år gamle og ikke alle er tilpasset til nutidens behov.

Hele podcasten kan aflyttes via dette link. Få notifikation om nye episoder her.

EjendomsWatch udgiver også podcast hvert kvartal. De seneste kan aflyttes her:

Dades-direktør glæder sig over genåbning af centre: "Vi har været rigtig utålmodige" 

Deas-topchef åbner op om milliardaftale med Aberdeen i årets sidste podcast 

Thylander Gruppen sætter flere ord på udviklingen af Danske Bank-domicil 

Henning Larsen-direktør venter yderligere konsolidering i arkitektbranchen

Opkøbsivrig PFA-direktør debuterer når EjendomsWatch sætter lyd på branchen

Links til tidligere udgaver af Proptech Denmarks podcast i år kan ses herunder:

ATP's Martin Vang Hansen: Det fleksible kontor er kommet for at blive 

CEJ-direktør Anne Marie Oksen: "Vi ligger på en 8'er" 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier