EjendomsWatch

Ecco-direktør øger pres på udlejere: De sælger ikke samme vare som tidligere

Når Ecco i år skal genforhandle op imod 700 af sine lejemål globalt set, så skal huslejen ifølge adm. direktør Steen Borgholm afspejle omsætningen bedre, end den har gjort under coronakrisen. Sker det ikke, må koncernen finde andre steder til sine butikker, lyder det.

Ecco skal i år genforhandle en tredjedel af sine næsten 2100 globale butikker. | Foto: PR / Ecco

Den danske skokoncern Ecco, der sidste år mistede 21 pct. af sin omsætning som følge af coronarestriktionerne, lægger pres på sine udlejere for at få banket huslejen ned på et niveau, der er mere i overensstemmelse med det reelle salg, end tilfældet er i øjeblikket. Det skriver Børsen.

Ifølge Eccos adm. direktør, Steen Borgholm, skal virksomheden i år genforhandle en tredjedel af sine lejemål svarende til op imod 700 butikker verden over, heriblandt i danske centre, og her vil huslejenedsættelse i visse tilfælde være en betingelse for, at Ecco fortsat vil være til stede som lejer.

"Det er den nye realitet, at udlejerne ikke længere sælger den vare, de havde engang, og så er det klart, at der skal ske noget," siger Steen Borgholm.

Tidligere på måneden luftede større detailkæder som Jysk, Bahne og Bog & Idé ligeledes deres frustrationer over manglende forhandlingsvillighed fra udlejerne og bedyret, at man er parat til at flytte ud, hvis ikke huslejen bliver sænket.

Butikskæder varsler stort opgør med udlejere: "Vi vil ikke betale en ublu pris"

Ejendomdanmark: Restancetal falder men butikkerne er mere presset end i foråret

Krisen skubber fart i nye huslejeaftaler for butikker

Deas manglede 302 millioner i kassen i april fra erhvervslejere 

Udlejere i kor: Lagkagehuset nøler med huslejebetalingen 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier