EjendomsWatch

Scandic Hotels styrker likviditeten med over en milliard

Udstedelsen af konvertible obligationer vil styrke likviditeten i hotelkæden med 1,2 mia. kr. Det sikrer, at Scandic kan komme igennem en svær periode, inden markedet starter op om sommeren, lyder det fra koncernchef.

Foto: PR / Scandic

Hotelkæden Scandic, der har haft det hårdt under corona-nedlukningerne, får tilført 1,6 mia. svenske kr. i likviditet, svarende til ca. 1,2 mia. danske. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det sker på baggrund af, at selskabet fredag har gennemført konverteringen af konvertible obligationer med løbetid til oktober 2024 og et afkast indtil udløbsdatoen på 3,25 procent.

Obligationerne er underskrevet af svenske og internationale investorer, heriblandt Scandics tre største aktionærer, AMF, Stena Sessan og Formica Capital, der tilsammen repræsentere 41 procent af aktierne.

"Det er meget glædeligt, at vi har set så stor interesse for at investere i Scandic. Med den vellykkede placering af konvertible obligationer, der er afsluttet i dag, styrker vi vores likviditet, hvilket sikrer, at vi kan komme igennem en periode med lav belægning, inden markedet starter om sommeren," udtaler Jens Mathiesen, adm. direktør og koncernchef i Scandic.

Scandic vil indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, som forventes afholdt omkring den 21. april, for at godkende bestyrelsens beslutning om udstedelse af konvertiblerne.

Hoteldirektører efterlyser genåbningsplan for at holde fast i håbet

"Jeg kan huske at jeg i marts tænkte at til sommer var det under kontrol"

Nordens største hotelkæde tabte milliarder efter hårdt 2020

Hotelejendomme lægger en dæmper på væksten hos Balder

Hele branchen lider: Kun 1 af 10 hotelværelser bliver solgt 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier