EjendomsWatch

Koncenton-ejer lejer 6000 kvm i kæmpebyggeri i ny Aarhus-bydel

Den aarhusianske projektudbydet Koncenton og moderselskabet Obton flytter ved årsskiftet 2022/23 ind i Nicolinehus på Aarhus Ø. Bygherren Bricks beretter om stor interesse for projektet, mens Colliers, der har formidlet lejeaftalen, kalder aftalen for historisk.

Nicolinehus består i alt af 40.000 kvm samt 25.000 kvm kælder. Projektet forventes at stå færdigt i 2022. | Foto: Illustration/Aart Architects

Det aarhusianske investeringsselskab Obton, der ejer projektudbyderen Koncenton, har indgået en lejeaftale om 6000 kvm i det nye erhvervs- og boligbyggeri Nicolinehus på Aarhus Ø. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Obton og Koncenton har tilsammen over 200 medarbejdere, der i dag holder til i PFA's 63 meter høje kontorejendom Prismet på Silkeborgvej 2 i Aarhus C. Forventningen er dog, at man vil ansætte mere end 100 nye medarbejdere inden indflytningen i Nicolinehus ved årsskiftet 2022/23.

"Her tror vi på, at et så arkitektonisk spændende domicil som Nicolinehus på Aarhus Ø i sig selv kan være med til at skabe opmærksomhed om vores virksomhed. Både over for nye medarbejdere men også i international sammenhæng, hvor man ikke skal underkende signalværdien i, hvordan man bor," udtaler Anders Marcus, direktør og stifter af Obton.

Det er den lokale projektudvikler Bricks, der står bag opførelsen af Nicolinehus, som forventes at stå færdig i 2022. Her glæder direktør og medejer Martin Busk sig over lejeaftalen med Obton, der betyder, at alle kontorlejemål nu er fuldt udlejede.

"Vi er stolte, ydmyge og meget glade for den modtagelse, Nicolinehus har fået. Med næsten to års byggetid tilbage er vi nu i mål med udlejningen af alle 6000 kontor-kvadratmeter, og vi er tilmed rundet 130 solgte ejerlejligheder ud af 180," udtaler Martin Busk og fortsætter:

"Føtex er klar til at rykke ind, og alle øvrige butikslokaler og den centrale markedshal er også udlejet til en operatør, som er i fuld gang med at skabe det helt rigtige mix af specialbutikker, spisesteder og stadepladser. Reelt er det lige nu kun restauranten på toppen og fitness-centeret under jorden, hvor vi endnu ikke har lukket de endelige aftaler."

Lejeaftalen med Obton er formidlet af erhvervsmægleren Colliers, hvor partner Søren Lindbjerg beskriver aftalen som "historisk."

"For både Obton og Koncenton betyder det, at virksomhedernes medarbejdere får nogle helt unikke rammer. Og for Nicolinehus og resten af Aarhus Ø får det en enorm betydning, at der nu rykker en stor og levende virksomhed ind i området og dermed bidrager til alt det liv, der vil give den nye bydel puls," udtaler Søren Lindbjerg.

"Det er lige sådan en type virksomhed, som området har glæde af. En virksomhed, der vil skabe liv, og som vil bruge de mange tilbud i bydelen," fortsætter han.

Aarhus-udvikler gør ledelsesduo til -trio og skifter strategisk fokus

Bricks slår rekord med Aarhus-projekt: Vil sælge boliger og erhverv for over 1 mia. kr. 

Udviklingsplan for Indre Aarhus Ø godkendt

NCC lander milliardprojekt i Aarhus

Aarhus Ø får endnu et projekt på plads 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier