EjendomsWatch

Udlandsdansker køber sjællandsk gods med værdi af over 100 mio. kr.

Aggersvold Gods, der har været ejet af Radiometer-arvingen Johan Schrøder, er overtaget af De Forenede Ejendomsselskaber med Jørgen Troelsfeldt i spidsen. Over for EjendomsWatch uddyber bestyrelsesformanden de videre planer med ejendommen. Mægler på salget erklærer sig meget tilfreds.

Aggersvold Gods ved den vestsjællandske by Jyderup mellem Kalundborg og Holbæk. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

De Forenede Ejendomsselskaber (DFE) har købt Aggersvold Gods ved den vestsjællandske by Jyderup mellem Kalundborg og Holbæk. Godset, det tilhørende stutteri og landarealerne blev i 2017 sat til salg af den nu afdøde Johan Schrøder, der grundlagde sin milliardformue på salget af medico-familievirksomheden Radiometer. Senest lå prisen på 150 mio. kr.

Det nu opkøbte selskab, Aggersvold, har den seneste årrække været tabsgivende, primært grundet tocifrede millionnedskrivninger, og præsenterede sidste år et negativt resultat før skat på over 14 mio. kr. I 2019 rundede de røde tal 21 mio. kr. Ejendommen er opført til en værdi af 115 mio. kr.

Steffen Ebdrup, bestyrelsesformand i DFE, som er ejet af milliardæren Jørgen Troelsfeldt med adresse i Schweiz, ønsker over for EjendomsWatch ikke at oplyse købsprisen, men fortæller, at der er tale om en langsigtet investering, som man forventer, vil give "værditilvækst."

"Vi skal have positiv drift. Det er jo en fantastisk flot ejendom, og der er ikke noget, der efter vores mening, kræver investeringer de kommenede år, og nu gælder det om at få aktiveret alle de værdier, der ligger i form af driften, og det er sådan set hovedformålet for os," siger Steffen Ebdrup og fortæller, at man allerede er i kontakt med mulige forpagtere.

Advokat Steffen Ebdrup fortæller, at Aggersvold Gods skal lejes ud til forpagtning. | Foto: Mikkel Berg Pedersen
Advokat Steffen Ebdrup fortæller, at Aggersvold Gods skal lejes ud til forpagtning. | Foto: Mikkel Berg Pedersen

"Det skal være overskudsgivende ligesom de fleste af vores øvrige aktiviteter. Jeg kan jo ikke garantere et kanonoverskud det første år, men i løbet af i år skulle vi da helst have fået bragt forholdet primært omkring udlejning eller forpagtning til at give overskud."

Ifølge mægler Claus Støvlbæk Clausen, der har formidlet salget, har der været tale om en "meget tilfredsstillende proces".

"Vi er så heldige, at vi har haft en tålmodig sælger, som vidste, at der på et tidspunkt kom en køber, der kunne honorere og klare opgaven, for det er en speciel ejendom. En meget, meget flot ejendom," siger Claus Støvlbæk Clausen.

Han fortæller, at Johan Schrøder, siden han overtog ejendommen omkring årtusindskiftet, har sat ejendommen "utrolig flot i stand" og har "ofret rigtig mange penge på den," da han anså det for at være et stykke kulturarv.

"Vi er glade for, at ejendommen kan blive solgt samlet, for vi har puslet lidt med tanken om, at den godt kunne deles op i bygning og skoven, men de store herregårde har nu bedst af at blive solgt, som de er skabt. Så det er vi meget tilfredse med."

Ifølge det seneste regnskab, fra det skæve regnskabsår 2019/2020, har DFE materielle anlægsaktiver for 918 mio. kr., hvoraf investeringsejendomme udgør de 756 mio. kr. Selskabets egenkapital var sidste år på 721 mio. kr.

Udlandsdansker køber sjællandsk Danske Bank-portefølje af M7

Britisk investor køber Valby-lejligheder til en værdi af et trecifret millionbeløb

Udlandsdansker sikrer sig 18.000 kvm grund for over 100 mio. kr. 

Radiometer-arving nedskriver gods med 60 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier