EjendomsWatch

AP Pension får testet tålmodigheden med nybyggeri i Aarhus

En grund med et forfaldent kollegie, som pensionsselskabet købte i 2019, er stadig ikke omdannet til et boligprojekt. Nu lyder planen, at de 75 boliger står klar næste efterår.

Hvor Hejredalkollegiet ligger i dag skal 75 familieboliger i stedet skyde op. | Foto: Ole Lind

Det trækker ud med det nødvendige plangrundlag for, at AP Pension kan opføre 75 familieboliger i Aarhus, hvor det nuværende Hejredalskollegium ligger og forfalder, skriver Aarhus Stiftstidende.

AP Pension vandt i december 2019 udbuddet på grunden med en plan om at forvandle arealet til et attraktivt, grønt kvarter med byhuse.

"Vi afventer, at plangrundlaget kommer i orden, for købet er betinget af vedtagelsen af en byggeretsgivende lokalplan," siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, til avisen.

Den skriver videre, at Aarhus Kommune arbejder på en lokalplan, som forventes færdig i løbet af foråret, og at tidsplanen er skredet, bl.a. som følge af, at grunden er trekantet, hvilket udfordrer kommuneplanrammen og kravet til opholdsarealer.

Hvis planen godkendes til juni, forventes boligerne klar til indflytning i efteråret 2022.

AP Pension køber forfaldent Aarhus-kollegie og vil lade 75 byhuse skyde op i stedet 

Mere fra EjendomsWatch

CEJ-ledelse efter endnu et år med vækst: Salling-aftale bringer os op i en ny klasse

CEJ leverer for andet år i træk vækst, hvilket adm. direktør Anne Marie Oksen bl.a. tilskriver effektivisering og automatisering. I et dobbeltinterview med EjendomsWatch fortæller formand Per Hallgren desuden, at en aftale indgået med Salling Group i det forløbne år repræsenterer et skridt "op i en ny klasse" for ejendomsadministratoren.

Udlandsdansker køber sjællandsk gods med værdi af over 100 mio. kr.

Aggersvold Gods, der har været ejet af Radiometer-arvingen Johan Schrøder, er overtaget af De Forenede Ejendomsselskaber med Jørgen Troelsfeldt i spidsen. Over for EjendomsWatch uddyber bestyrelsesformanden de videre planer med ejendommen. Mægler på salget erklærer sig meget tilfreds.

Klumme: Bygge- og ejendomsbranchen er i krig med samfundet

Nybyggeri er blevet naturens værste fjende, og danskerne har under coronaen fundet ud af, at vi ikke kan undvære det grønne, mener politisk rådgiver i denne klumme. Projektudviklerne må tidligt omfavne kritikerne og skabe den nødvendige folkelige opbakning til deres byggeplaner, lyder det.

Marriott-hotel bliver en del af PFA-milliardprojekt i Nordhavn

Core Hospitality bliver operatør på det amerikanske hotellejlighedskoncept Residence Inn by Marriott, der åbner som en del af bygherren PFA's byudviklingsprojekt Nordø i københavnske Nordhavn. Hotellet med små 100 lejligheder bliver det første af sin art i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier