EjendomsWatch

Deas overtager drift af ejendomme fra Frederiksberg Boligfond og ti andre fonde

Boligfonde med i alt 4500 lejligheder på Frederiksberg og i København overdrager administrationen. Hidtidig administrator lukker og slukker.

Deas med Henrik Dahl Jeppesen skal fremover administrere 29 boligejendomme i København og på Frederiksberg. | Foto: PR / Deas

Frederiksberg Boligfond og de ti københavnske fonde, der tilsammen ejer 29 boligejendomme med 4500 lejligheder på Frederiksberg og i København, overlader sin administration til ejendomsforvalteren Deas, oplyser Deas.

Opgaven overtages fra administrationsselskabet Privatbo, der efter overdragelsen vil blive afviklet, fremgår det.

”Vi har sat stor pris på de mange år med ejerskab af Privatbo, men fondene ønsker at koncentrere bestyrelsesarbejdet i den enkelte fond om fondens formål fremfor at eje et administrationsselskab,” udtaler bestyrelsesformand i Frederiksberg Boligfond Flemming Brank i meddelelsen.

"En række forhold som udviklingen inden for it og digitalisering, bæredygtighed og øget kompleksitet i lovgivning taler for at vælge en ekstern samarbejdspartner, der har den fornødne kritiske masse til at servicere fondene i en tiltagende kompleks verden," lyder det videre.

De 11 boligfonde etablerer nu selvstændige administrationsaftaler med Deas, og forventningen er, at opgaven er overtaget inden sommerferien.

"I forbindelse med aftalerne overtager Deas ansvaret for de 64 medarbejdere, der i dag er beskæftiget hos Privatbo og i fondene samt driften af de 14 lokale ejendomskontorer," lyder det i meddelelsen.

”Det har været vigtigt for os at finde en professionel samarbejdspartner, der er dygtig til at forvalte boligudlejningsejendomme og hos hvem, vores beboere og beboerrepræsentanter er i trygge hænder,” udtaler bestyrelsesformand i de ti københavnske fonde Jesper Bang.

Hos Deas er der glæde over at kunne udvide forretningen:

”Jeg er rigtig stolt over, at fondene har valgt Deas-teamet som fremtidig samarbejdspartner - og jeg glæder mig både til at byde Privatbos medarbejdere velkommen og til samarbejdet med de mange beboere," siger adm. direktør i Deas Henrik Dahl Jeppesen i meddelelsen.

Privatbo er ejet af de ti københavnske boligfonde og Frederiksberg Boligfond 50/50. Selskabet har siden dets etablering i 1993 administreret ejendommene.

Formand i boligfond efter sejr i retten: "Stormen er ved at lægge sig, så må vi se hvem der skal være kaptajn"

Frederiksberg Boligfond vinder over lejere i retsopgør

Efter hård kritik: Borgmester åbner for at ændre nødlidende boligfond 

Mere fra EjendomsWatch

Fransk kapitalforvalter køber 70 procent af Fokus

Blackfin Capital Partners og Fokus Asset Management indgår strategisk partnerskab. Den franske kapitalforvalter køber samtidig 70 procent af aktierne, såfremt man får Finanstilsynets godkendelse. (Opdateret)

CEJ-ledelse efter endnu et år med vækst: Salling-aftale bringer os op i en ny klasse

CEJ leverer for andet år i træk vækst, hvilket adm. direktør Anne Marie Oksen bl.a. tilskriver effektivisering og automatisering. I et dobbeltinterview med EjendomsWatch fortæller formand Per Hallgren desuden, at en aftale indgået med Salling Group i det forløbne år repræsenterer et skridt "op i en ny klasse" for ejendomsadministratoren.

Udlandsdansker køber sjællandsk gods med værdi af over 100 mio. kr.

Aggersvold Gods, der har været ejet af Radiometer-arvingen Johan Schrøder, er overtaget af De Forenede Ejendomsselskaber med Jørgen Troelsfeldt i spidsen. Over for EjendomsWatch uddyber bestyrelsesformanden de videre planer med ejendommen. Mægler på salget erklærer sig meget tilfreds.

Klumme: Bygge- og ejendomsbranchen er i krig med samfundet

Nybyggeri er blevet naturens værste fjende, og danskerne har under coronaen fundet ud af, at vi ikke kan undvære det grønne, mener politisk rådgiver i denne klumme. Projektudviklerne må tidligt omfavne kritikerne og skabe den nødvendige folkelige opbakning til deres byggeplaner, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier