EjendomsWatch

Deas overtager drift af ejendomme fra Frederiksberg Boligfond og ti andre fonde

Boligfonde med i alt 4500 lejligheder på Frederiksberg og i København overdrager administrationen. Hidtidig administrator lukker og slukker.

Deas med Henrik Dahl Jeppesen skal fremover administrere 29 boligejendomme i København og på Frederiksberg. | Foto: PR / Deas

Frederiksberg Boligfond og de ti københavnske fonde, der tilsammen ejer 29 boligejendomme med 4500 lejligheder på Frederiksberg og i København, overlader sin administration til ejendomsforvalteren Deas, oplyser Deas.

Opgaven overtages fra administrationsselskabet Privatbo, der efter overdragelsen vil blive afviklet, fremgår det.

”Vi har sat stor pris på de mange år med ejerskab af Privatbo, men fondene ønsker at koncentrere bestyrelsesarbejdet i den enkelte fond om fondens formål fremfor at eje et administrationsselskab,” udtaler bestyrelsesformand i Frederiksberg Boligfond Flemming Brank i meddelelsen.

"En række forhold som udviklingen inden for it og digitalisering, bæredygtighed og øget kompleksitet i lovgivning taler for at vælge en ekstern samarbejdspartner, der har den fornødne kritiske masse til at servicere fondene i en tiltagende kompleks verden," lyder det videre.

De 11 boligfonde etablerer nu selvstændige administrationsaftaler med Deas, og forventningen er, at opgaven er overtaget inden sommerferien.

"I forbindelse med aftalerne overtager Deas ansvaret for de 64 medarbejdere, der i dag er beskæftiget hos Privatbo og i fondene samt driften af de 14 lokale ejendomskontorer," lyder det i meddelelsen.

”Det har været vigtigt for os at finde en professionel samarbejdspartner, der er dygtig til at forvalte boligudlejningsejendomme og hos hvem, vores beboere og beboerrepræsentanter er i trygge hænder,” udtaler bestyrelsesformand i de ti københavnske fonde Jesper Bang.

Hos Deas er der glæde over at kunne udvide forretningen:

”Jeg er rigtig stolt over, at fondene har valgt Deas-teamet som fremtidig samarbejdspartner - og jeg glæder mig både til at byde Privatbos medarbejdere velkommen og til samarbejdet med de mange beboere," siger adm. direktør i Deas Henrik Dahl Jeppesen i meddelelsen.

Privatbo er ejet af de ti københavnske boligfonde og Frederiksberg Boligfond 50/50. Selskabet har siden dets etablering i 1993 administreret ejendommene.

Formand i boligfond efter sejr i retten: "Stormen er ved at lægge sig, så må vi se hvem der skal være kaptajn"

Frederiksberg Boligfond vinder over lejere i retsopgør

Efter hård kritik: Borgmester åbner for at ændre nødlidende boligfond 

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier