EjendomsWatch

Restancetal når højeste niveau under coronakrisen – bekymring for butikkers liv

Niveauet af ubetalt husleje fortsætter med at stige og nåede i januar op på 3,7 mia. kr., hvilket er rekord siden coronakrisens begyndelse. Ejendomsselskaber giver henstand til lejere, men butikker vil bukke under, så længe coronanedlukningen forlænges, lyder det fra Dansk Erhverv.

Lukkede butikker resulterer nu i et rekordhøjt niveau af ubetalt leje. | Foto: Gregers Tycho

Restancerne på husleje inden for den kommercielle del af det danske ejendomsmarked tårnede sig i januar op på et hidtil uset niveau under coronakrisen. Fra et niveau på 2 mia. kr. i december steg niveauet af ubetalt husleje ifølge tal fra brancheorganisationen Ejendomdanmark til 3,7 mia. kr. i årets første måned. Det skriver Børsen.

Ifølge Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør hos ejendomsselskabet Dades, som har ejendomme for ca. 24 mia. kr., bliver det sværere og sværere at vende tilbage til en normaltilstand, efterhånden som den nuværende nedlukning af butikslivet trækker ud.

"Det er klart, at når butikker er tvangslukket, og butikkerne endnu ikke har fået dækning for de faste omkostninger, så har vi en interesse i at stille likviditet til rådighed for vores lejere, mod at vi får betalingerne fra hjælpepakkerne senere," siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Den voksende restancepukkel ses hos butikker såvel som kontorer, og hos Dansk Erhverv frygter markedsdirektør Henrik Hyltoft, at en del erhvervsdrivende må dreje nøglen om til april, når yderligere husleje må efterlades ubetalt.

Ejendomdanmark: Restancetal falder men butikkerne er mere presset end i foråret 

Restancer på husleje stiger igen: Butikker og restauranter skylder 2 mia. kr. 

Ejendomsejere har 7,6 mia. kr. i klemme hos kriseramte virksomheder 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier