EjendomsWatch

Goldman Sachs køber over 900 boliger i Danmark i milliardhandel

Birch Ejendomme sælger syv projekter på over 70.000 kvm i Silkeborg, Horsens, Kolding, Viborg og Randers, som forventes at stå klar i 2022.

Foto: PR / Birch Ejendomme

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der for et år siden trådte til med nødvendig kapital til Gefion Groups storstilede boligprojekt Rødovre Port, har igen kastet sig over en dansk ejendomstransaktion.

Syv projekter med tilsammen over 900 boliger, som Birch Ejendomme i Silkeborg er udvikler på, har således fået Goldman Sachs som ejer i et partnerskab med Rubik Properties, oplyser den danske ejendoms- og investeringsforvalter i en meddelelse sendt til EjendomsWatch.

”Vi er glade for at danne partnerskab med Rubik Properties og samarbejde med Birch Ejendomme om at levere nybyggede, miljøvenlige boliger med en overkommelig husleje, som vil gavne lokalsamfundene”, siger Nabil Aquedim, der har titel af executive director i Goldman Sachs, i meddelelsen, som ikke røber købssum.

Tages der udgangspunkt i en kvadratmeterpris på 20.000 kr., som Birch Ejendomme tidligere har brugt som pejlemærke, løber de godt 70.000 kvm op i over 1,4 mia. kr.

Jyske byer

Goldman Sachs og Rubik Properties er i transaktionen blevet rådgivet af Brunn & Hjejle, Niras, Colliers og KPMG, mens Birch Ejendomme er blevet rådgivet af advokatfirmaet Accura.

De solgte projekter er beliggende i Silkeborg, Horsens, Kolding, Viborg og Randers og udgør over 70.000 kvm fordelt på lejemål med en gennemsnitsstørrelse på cirka 75 kvm, som alle bliver DGNB-certificeret og forventes at stå færdig i løbet af 2022.

”Vi er taknemmelige for tiltroen fra Goldman Sachs og glæder os over at kunne igangsætte et partnerskab med denne fremtidige erhvervelse af en boligportefølje defineret ved DGNB-certificerede boligprojekter beliggende i regionale vækstbyer, ligesom at vi værdsætter det tillidsbaserede og professionelle samarbejde med Birch Ejendomme”, siger Jacob Smergel-Krog, adm. direktør i Rubik Properties i meddelelsen.

”I Birch Ejendomme er vi meget tilfredse med at udvide vores kreds af professionelle investorer med en så velrenommeret og international investor som Goldman Sachs med denne transaktion. Det er et resultat af den fantastiske rejse, som vi i Birch Ejendomme har og er på," lyder det fra Thomas Bertelsen, partner i Birch Ejendomme.

"Det understøtter vores ambition om at levere udlejede, bæredygtige kvalitetsbyggerier til boligmarkedet i danske vækstbyer. Vi er glade for det professionelle samarbejde vi har haft med Goldman Sachs og Rubik Properties om denne transaktion, og ser frem til at levere de i alt syv ejendomme over de kommende år," fortsætter han.

Birch Ejendomme er en familieejet virksomhed, som i dag ejes og drives af de fem partnere René Birch, Thomas Bertelsen, Peder Østergaard, Thomas Bøgild-Jakobsen og Kenneth Biirsdahl.

Pr. 1. januar 2020 administrerede Birch Ejendomme over 2000 boliger, og selskabet bygger 1200-1500 lejeboliger om året

Over for EjendomsWatch anslog stifter René Birch i september porteføljen i Birch Ejendomme til at have en værdi på 10 mia. kr. frem til udgangen af 2023.

Birch Ejendomme efter milliardhandel: "Der skulle noget skala på" 

Birch Ejendomme har byggerier for op til 10 mia. kr. frem til udgangen af 2023 

Birch Ejendomme vil bygge 125 boliger i Kolding

Birch Ejendommes plan om 330 boliger i Horsens er skrinlagt 

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier