EjendomsWatch

Økonomisk presset messecenter i Fredericia overtages af den lokale kommune

Fredericia Kommune overtager grund og bygninger i messecentret Messe C fra fond, der er økonomisk hårdt ramt.

Messe C er landets tredjestørste messecenter målt på besøgende. Kun overgået af Messecenter Herning og Bella Center i København. Foto: Messe C

Fredericia Kommune har købt Messe C, der er et messecenter i Fredericia, for 62,25 mio. kr. af den erhvervsdrivende fond Messe C.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"Det har været afgørende for os at fastholde muligheden for at afholde de store messer og konferencer i Fredericia. Det fremmer erhvervsudviklingen og styrker erhvervsturismen i kommunen. Jeg er derfor glad for, at byrådet har fundet en løsning, hvor vi sikrer, at Fredericia fortsat kan være en stor konference- og messeby," udtaler borgmester Jacob Bjerregaard (S) i meddelelsen.

Messecentret har i normale år omkring 300.000 gæster om året og er det tredjestørste af sin slags i Danmark, kun overgået af Messecenter Herning og Bella Center i København.

Messe C-fonden har været hårdt presset økonomisk. Derfor er direktør Grete Højgaard lettet over, at kommunen vil overtage.

"Jeg er både ydmyg og taknemmelig over, at et samlet byråd har besluttet sig for at købe vores grund og bygninger. Det betyder, at Fonden Messe C kan fortsætte sit virke med at udvikle og tiltrække messer, konferencer og events, som vi er sat i verden for," siger direktøren.

"Vi er lige nu gået i coronadvale, men glæder os til at åbne messecentret 1. februar 2021 og håber, at retningslinjerne er blevet lettet lidt til den tid," siger Grete Højgaard.

Efter kommunens køb skal centret udlejes til Messe C og andre aktører.

Nødlidende messecenter får hjælp fra ejerne – køber stadion for tocifret millionbeløb

Odense Kommune planlægger nyt stadionbyggeri til 263 mio. kr.

Fodboldklub jagter 150 mio. kr. til nyt stadion tegnet af Aarstiderne

Hjemmearbejde hører igen til dagens orden i ejendomsbranchen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier