EjendomsWatch

Nyt digitalt udviklingsprojekt skal gavne både branche og samfund

Et nyt tværgående projekt, som Ejendomdanmark står bag, skal gøre ejendomsbranchen mere digital og reducere bygningers klima- og miljøpåvirkning. Med i projektet er bl.a. repræsentanter fra leje- og ejerorganisationer samt Realdania. (Opdateret)

Jannick Nytoft, adm. direktør, Ejendomdanmark. Foto: PR / Ejendomdanmark

Et toårigt projekt, som Ejendomdanmark står bag, skal skabe klarhed over branchens digitaliseringsmuligheder, og hvordan de kan sikre "en fælles retning i ejendomsbranchen og for samfundet som helhed." Det skriver interesseorganisationen i en pressemeddelelse.

De digitale løsninger skal kunne "reducere klima- og miljøaftrykket fra bygninger og ejendomme", men også "styrke forholdet mellem lejer og ejer, minimere energiforbruget og optimere drift- og vedligeholdelse." På længere sigt skal projektet skabe et internationalt netværk af lejer- og ejerorganisationer.

Hos initiativtageren Ejendomdanmark ser adm. direktør Jannick Nytoft med dette projekt frem til at få kortlagt, "hvad der reelt er behov for og hvilke eventuelle barrierer for digitalisering, der skal imødegås."

"Den digitale udvikling giver fortsat helt nye muligheder, og det kan bl.a. være med til at forene branchen gennem et større samspil mellem lejere og ejere. Teknologi kan desuden skabe en øget vækst og bæredygtighed i branchen," siger han.

Ud over Ejendomdanmark er Danske Udlejere med i projektet, og fra lejersiden deltager organisationerne LLO og Boligforeningernes Sammenslutning i Danmark (Bosam), mens man også samarbejder med Institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet (Build).

"Ejendomsejere kan drive grøn omstilling"

Hos Grundejernes Investeringsfond, der står for en del af finansieringen, understreger direktør Susanne Borenhoff det omfangsrige deltagerfelt som en af projektets store kvaliteter.

"Der er masser af perspektiver og potentiale i at anvende ny teknologi – og det er der også i ejendomsbranchen. Både ift. service og administrationsområdet, f.eks. kommunikationen mellem lejer og ejer, men også ift. renovering og vedligehold af de eksisterende ejendomme," siger hun.

Også foreningen Realdania har bidraget med støtte. Her er det været sammenhængen mellem digitalisering og bæredygtighed, der har været en vigtig bevæggrund for at gå ind i projektet:

”Ejendomsbranchen er et vigtigt led i værdikæden ift. at opruste på digitalisering og bæredygtighed, fordi ejendomsejerne gennem deres bygningsdrift kan være med til at drive en grøn omstilling. Vi tror på, at dette ambitiøse brancheprojekt kan give den nødvendige fælles forståelse og retning for digitalisering og bæredygtighed i ejendomsbranchen,” siger Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania.

Ifølge Keld Frederiksen, formand for Danske Udlejere, øger den brede deltagelse mulighederne for projektets succes og en fremtidig effektivisering af ejendomsbranchen.

”Enhver branche i det danske erhvervsliv er fokuseret på at finde frem til løsninger, hvor ellers arbejdstunge opgaver bliver forenklet, og hvor man opnår større sikkerhed for, at der ikke sker fejl."

Gældende lovgivning bliver også en del af projektets fokus, så der tages højde for, hvad man kan og ikke kan gøre inden for det teknologiske område.

(Artikel opdateret kl. 12 med kommentar fra Realdania.)

Digitalt wakeup-call til ejendomsbranchen med corona: "Det er måske ikke så dårligt"

Benspænd bremser byggeriet på vejen mod digitalisering

"Når det gælder digitalisering, ligger vi og roder rundt på niveau med landbruget"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier