EjendomsWatch

Yderligere antal beboere vil stævne Frederiksberg Boligfond

En ny stævning er på vej mod Frederiksberg Boligfond. Denne gang er det Svalegården, som var en del af det kuldsejlede salg til Blackstone.

Beboerne i Svalegården, der indeholder 80 lejemål, vil stævne Frederiksberg Boligfond. Foto: Frederiksberg Boligfond

Beboerne på Svalegården på Frederiksberg vil stævne Frederiksberg Boligfond, der ejer ejendommene, for at sikre sig, at fonden ikke vil sælge til en privat investor, skriver TV2 Lorry.

Stævningen vil komme sidst på ugen og har bund i, at beboerne frygter, at boligfonden igen vil forsøge at sælge, sådan som det skete, da fonden indgik aftale med den amerikanske kapitalfondsinvestor Blackstone i december 2018. En aftale, der senere faldt til jorden.

Frederiksberg Boligfonds formand, rådmand Flemming Brank, har tidligere ikke afvist, at man igen kunne finde på at sælge til investorer, hvilket skaber bekymrede miner hos Janek Majewicz, der er beboerformand i Svalegården.

"Vi vil gerne have en vished for, at det ikke sker igen," siger Janek Majewicz.

Svalegården er ikke det eneste sted, hvor Frederiksberg Boligfond har uvenner. I Den Sønderjyske By, som var det andet af tre kuldsejlede salg til Blackstone, starter en retssag mellem vrede beboere og Frederiksberg Boligfond mandag i næste uge.

Tidligere i november fortalte det beboervalgte bestyrelsesmedlem i fonden Niels Johan Juhl-Nielsen over for EjendomsWatch om en bekymrende kultur i fonden, der er hårdt økonomisk presset, som det fremgik af artiklen.

Her anklagede han de øvrige bestyrelsesmedlemmer for at have sovet i timen med hensyn til Blackstone-salget, hvilket kunne få store konsekvenser.

"Tiden vil vise, om det var et fatalt valg eller ej. Men uanset, hvordan udfaldet af retssagerne i sidste ende bliver, burde fondsbestyrelsen aldrig have bragt fonden i en situation, der indebærer risiko for store tab og i værste fald konkurs," sagde Niels Johan Juhl-Nielsen.

En del af kritikken var lagt an på fortielser fra fondsledelsen, hvilket også fik Anders Drejer, der er professor i god ledelsesskik ved Aalborg Universitet, til at karakterisere fondsledelsens ageren som "dårligt bestyrelsesarbejde."

"Alle ved det. Der ligger en potentiel tikkende bombe under Frederiksberg Boligfond"

Professor om uro i Frederiksberg Boligfond: "Det her er dårligt bestyrelsesarbejde"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier