EjendomsWatch

Realkredit Danmark lancerer markedsbarometer for erhvervsejendomme

Med en ny kvartalsvis temperaturmåling vil realkreditvirksomheden komme med sit syn på, hvordan markedet for udlejningsejendomme, kontorer og butikker udvikler sig.

Foto: Google

Danske Banks realkreditvirksomhed, Realkredit Danmark, lancerer nu et nyt markedsbarometer på kvartalsvis basis, som skal rumme virksomhedens vurdering af det aktuelle marked for erhvervsejendomme.

Barometeret baserer sig på over 1000 vurderinger hvert kvartal af forskellige erhvervsejendomme, som Realkredit Danmark i forvejen er i kontakt med i forbindelse med ejendomstransaktioner, låneomlægninger og overvågning af loan-to-value (LTV), altså hvor højt en ejendom er belånt.

"I denne analyse ser vi på alle fire variable: Tomgang, leje, afkast og pris. Hvert af de enkelte elementer kan svinge, og ved at favne hele vejen rundt vurderer vi, at vi bedre fanger den reelle underliggende udvikling på ejendomsmarkedet," skriver chefanalytiker Mark Gibson i analysen.

Aktuelt lyder signalet i tredje kvartal på en neutral udvikling inden for både kontorer, retail og bolig, hvilket var en spids anderledes end i andet kvartal, hvor retail var svagt negativ, mens kontormarkedet var positivt og boligmarkedet svagt positivt.

Ved vurderingen af det samlede signal indgår et antal point, der bygger på i alt otte underliggende delsignaler.

Analysen kan læses via dette link.

Nykredit-topchef melder om "ret markante" forøgede markedsandele på erhvervsudlån

Danske pensionskasser er friske på at samarbejde med Pensam om ejendomslån

Realkredit Danmark fortsætter med at tabe terræn på ejendomsudlån

Realkreditudlåner nedskriver for millioner: "På den længere bane er usikkerheden stor"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier