EjendomsWatch

Realkredit Danmark lancerer markedsbarometer for erhvervsejendomme

Med en ny kvartalsvis temperaturmåling vil realkreditvirksomheden komme med sit syn på, hvordan markedet for udlejningsejendomme, kontorer og butikker udvikler sig.

Foto: Google

Danske Banks realkreditvirksomhed, Realkredit Danmark, lancerer nu et nyt markedsbarometer på kvartalsvis basis, som skal rumme virksomhedens vurdering af det aktuelle marked for erhvervsejendomme.

Barometeret baserer sig på over 1000 vurderinger hvert kvartal af forskellige erhvervsejendomme, som Realkredit Danmark i forvejen er i kontakt med i forbindelse med ejendomstransaktioner, låneomlægninger og overvågning af loan-to-value (LTV), altså hvor højt en ejendom er belånt.

"I denne analyse ser vi på alle fire variable: Tomgang, leje, afkast og pris. Hvert af de enkelte elementer kan svinge, og ved at favne hele vejen rundt vurderer vi, at vi bedre fanger den reelle underliggende udvikling på ejendomsmarkedet," skriver chefanalytiker Mark Gibson i analysen.

Aktuelt lyder signalet i tredje kvartal på en neutral udvikling inden for både kontorer, retail og bolig, hvilket var en spids anderledes end i andet kvartal, hvor retail var svagt negativ, mens kontormarkedet var positivt og boligmarkedet svagt positivt.

Ved vurderingen af det samlede signal indgår et antal point, der bygger på i alt otte underliggende delsignaler.

Analysen kan læses via dette link.

Nykredit-topchef melder om "ret markante" forøgede markedsandele på erhvervsudlån

Danske pensionskasser er friske på at samarbejde med Pensam om ejendomslån

Realkredit Danmark fortsætter med at tabe terræn på ejendomsudlån

Realkreditudlåner nedskriver for millioner: "På den længere bane er usikkerheden stor" 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier