EjendomsWatch

Svensk investor opfører seniorbofællesskab i Nordsjælland

Balder-koncernen er på vej med sit syvende seniorbofællesskab i Danmark, efter at man har indgået aftale med Gribskov Kommune om et grundsalg. Lokalplanen forventes at komme på plads i 2021.

Kernen i Bovierans koncept er en 1400 kvm overdækket vinterhave med klima som den franske reviera. | Foto: PR / Bovieran

Et nyt seniorbofællesskab er på vej i Helsinge i Gribskov Kommune. Det oplyser Bovieran Danmark, der er en del af den svenske Balder-koncern, i en pressemeddelelse.

Virksomheden har indgået en aftale med kommunen om et grundsalg i det nye boligområde Troldebakkerne i det nordlige Helsinge. Projektet bliver Bovierans syvende seniorbofællesskab i Danmark.

"Vi har gennem en længere periode fokuseret på at skabe attraktive investeringsmuligheder her i kommunen. Og Bovierans interesse er et stærkt bevis på, at det er lykkes godt for os. Det bliver rigtig spændende at se seniorbofællesskabet vokse frem i Troldebakkerne," udtaler borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost i pressemeddelelsen.

Bovierans koncept er at bygge et andelsboligkompleks med lejligheder på 2 og 3 rum fra 62 til 104 kvm. Byggeriet indeholder en temperatursturet vinterhave overdækket med glas med den franske reviera som forbillede.

"Mange drømmer om at leve et let og ubesværet liv ved Rivieraen, når de bliver ældre. Med Bovierans opbygning omkring en 1.400 m2 stor, central vinterhave bringer vi det behagelige og sunde klima til seniorborgere i Danmark," udtaler Lars Jacobsen, direktør i Bovieran Danmark og projektudviklingsdirektør i det koncernforbundende Sjælsø Management.

"Det kombinerer vi med at skabe gode rammer for fællesskaber, som beboerne selv etablerer ud fra egne ønsker og behov. Erfaringerne fra Sverige viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge beboere," fortsætter han.

Der forventes at forelægge en byggeretsgivende lokalplan i løbet af 2021, hvorefter byggeriet vil tage 18 måneder. Udvikling og opførelse varetages af Sjælsø Management.

Svenske Balder klar med seniorbofællesskab og lejeboliger i ny bydel vest for København 

Aktører mærker glødende interesse for andelsboliger: Flere projekter på vej

Stor svensk investor lægger knap en femtedel til de danske lejeindtægter

Direktør bag seniorboligkoncept: Folk ligger i kø op til tre døgn for at få en bolig 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier