EjendomsWatch

Færre indtægter hos Fast Ejendom i årets første ni måneder

Tilbagegang på toplinjen er som forventet, siger direktør, der fastholder prognosen for hele året.

"Vi glæder os over en fortsat positiv udvikling i vores udlejningsbestræbelser," siger Torben Schultz, adm. direktør i ejendomsselskabet Fast Ejendom. Foto: PR / Fast Ejendom

En række allerede kendte opsigelser og planen om at lave en erhvervsejendom om til boliger har tynget lejeindtægterne hos ejendomsselskabet Fast Ejendom i årets første ni måneder.

De samlede lejeindtægter faldt i perioden til 47,4 mio. kr. fra 57,1 mio. kr. i samme periode sidste år, fremgår det af regnskabet for årets tredje kvartal torsdag eftermiddag.

"Vores resultat efter de første ni måneder er på niveau med vores forventninger og afspejler de økonomiske konsekvenser af en række opsigelser, som var kendt ultimo 2019, kombineret med beslutningen om nærmere at undersøge og dyrke muligheden for at konvertere en erhvervsejendom til boliger," siger Torben Schultz, der er adm. direktør hos Fast Ejendom, i regnskabet.

Selv om omkostningerne til ejendommene faldt til 20,9 mio. kr. fra 22,5 mio. kr., er det altså ikke nok til at opveje de faldende lejeindtægter.

Dermed endte Fast Ejendom perioden med at resultat af primær drift (EBIT) før værdireguleringer på 18,8 mio. kr., og det er 28 pct. under niveauet i de første ni måneder af 2019.

Til gengæld glæder selskabet sig over, at udlejningsgraden er vokset siden udgangen af andet kvartal.

"Vi glæder os over en fortsat positiv udvikling i vores udlejningsbestræbelser, hvilket afspejles i udlejningsgraden per 30. september 2020. Den realiserede udlejningsgrad, eksklusive udviklingstunge ejendomme, på 70,8 pct. mod 70,2 pct. per 30. juni 2020 er primært drevet af udlejningsaktiviteter på ejendommen "Hjørnekontoret" på Ringager i Brøndby, hvor der i juli er indflyttet fem nye lejere."

"Den øvrige portefølje er, trods en række realiserede nyudlejninger, påvirket af den sidste af de primo året udmeldte fraflytninger," siger direktøren i regnskabet.

For hele året venter Fast Ejendom en udlejningsgrad på omkring 76 pct., når udviklingsejendommen på Baltorpvej 154-158 i Ballerup fraregnes. Ved udgangen af 2019 lå udlejningsgraden dog et stykke højere i 78,5 pct.

Fast Ejendom fastholder forventningerne til 2020 om et resultat af primær drift før værdiregulering i niveauet 23 mio. kr.

Fast Ejendom havde tilbagegang i første halvår

Fast Ejendom: Lejere beder om nedslag og henstand

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier