EjendomsWatch

Hoteller lider under udeblivende gæster: Taber milliarder i omsætning

Hotelbranchen, der i høj grad lever af turisme, har trænge kår, da gæsterne udebliver, viser nye tal Horesta. I København er situationen værre end på landsplan, da hotellerne er særligt afhængige af udenlandske gæster.

Situationen er særligt slem i København, hvor hotellerne i høj grad lever af udenlandske turister, der udeblev i sommer. | Foto: Jens Dresling

Hoteller, kroer og konferencecentre lider gevaldigt under, at turismen er punkteret som følge af coronakrisen, skriver Berlingske på baggrund af tal fra brancheorganisationen Horesta, som viser, at der i sommermånederne juni, juli og august var 2,5 mio. færre overnatninger i Danmark ift. samme periode sidste år, hvilket svarer til en nedgang på 52 pct. og et omsætningsfald på 6,7 mia. kr.

Særligt slemt står det - ifølge Horesta - til hos hotellerne i Region Hovedstaden, der har tabt 5,4 mia. kr. i omsætning og dermed tegner sig for en stor del af faldet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier