EjendomsWatch

Capman i milliardhandel: Investor køber over 400 boliger

Kapitalforvalteren Capman har på vegne af en ejendomsinvestor købt mere end 400 boliger i en handel, der overstiger 1 mia. kr. Boligerne kommer til at ligge i ny Brøndby-bydel, Casa har tidligere fortalt EjendomsWatch om den store handel, som Casa har arbejdet med under hele corona.

Arkitema Architects har tegnet lejlighederne. Foto: Illustration fra Arkitema Architetcts

Den finske kapitalforvalter Capman udviser stor interesse for det danske ejendomsmarked.

Mandag annoncerede Capman, at der blev arbejdet intenst på at lukke en fond målrettet Norden og dermed Danmark på 500 mio. euro, og tirsdag kunne Capman og entreprenøren Casa i fællesskab meddele, at de havde købt en 5000 kvm stor ejendom på Frederiksberg.

Men det stopper ikke der, for nu markerer investoren sig ved at købe 463 boliger i Brøndby på den københavnske vestegn på vegne af ejendomsfonden Universal-Investment-Luxembourg. Projektet bliver en del af porteføljen hos den tyske pensionskasse Bayerische Versorgungskammers (BVK).

Der er tale om 37.440 kvm fordelt på fire boligkarréer i en handel til over 1 mia. kr., hvilket gør det til en af de største ejendomshandler i Danmark i år, oplyser Capman og Casa, som købte grunden i slutningen af 2019, i en pressemeddelelse.

Casas topchef Torben Modvig varslede i forbindelse med halvårsregnskabet den store handel over for EjendomsWatch.

"Vi har solgt en udviklingssag, efter vi har passeret skæringsdatoen for halvårsregnskabet. Det er en handel til over en milliard kroner, som vi har arbejdet med under hele corona, og som nu er landet," sagde Torben Modvig til EjendomsWatch 9. september.

Område skal omdannes

Boligerne skal ligge i Kirkebjergområdet i Brøndby, der skal omdannes fra et gammelt erhvervsområde til en ny bydel med omkring 2000 boliger.

Capmans investeringsdirektør Robert Feldt glæder sig over købet.

"Dette projekt er en solid tilføjelse til BVK’s ejendomsportefølje, og vi ser frem til at kunne fortsætte vores gode samarbejde med BVK, Universal Investment og Casa i udviklingen af dette enestående boligprojekt," siger Robert Feldt i en pressemeddelelse.

Boligerne bliver udviklet af Casa og tegnet af Arkitema Architects. Byggeriet ventes at starte til november og vare indtil begyndelsen af 2023, hvor lejlighederne skal aflveres.

Hos Casa udtrykker topchef Torben Modvig glæde over, at det er faldet på plads.

"Vi er glade for det samarbejde, vi har med Capman Real Estate, BVK og Brøndby Kommune om udviklingen af Kirkebjerg. Transformationen fra gråt erhverv til grønt boligområde kunne ikke ligge nærmere vores hjerter i Casa, og derfor glæder vi os ekstra meget over at udvikle og bygge dette projekt," siger han.

Ny nordisk fond og Casa køber Frederiksberg-ejendom for større tocifret millionbeløb

Kapitalforvalter planlægger nordiske opkøb: Har milliarder at købe for

Kapitalforvalter dobbelt ramt i første halvår

Capman melder om interesse for nye ejendomsfonde efter halvår med tab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier