EjendomsWatch

Milliardprojekt ryger på gulvet hos ATP – industrikoncern opgiver nybyggeri

Coronakrisen tvinger F.L. Smidth til at aflyse et omfattende byggeprojekt omkring virksomhedens hovedsæde i Valby, skriver Børsen. Det var meningen, at ATP Ejendomme skulle have købt projektet. Her tager topchef dog aflysningen med ophøjet ro.

F.L. Smidth-hovedkvarteret i Valby skulle efter renovering været blevet købt af ATP Ejendomme, men det bliver ikke til noget nu. Foto: PR / Cobe

Industrikoncernen F.L. Smidth opgiver et milliardstort byggeprojekt omkring virksomhedens hovedsæde i Valby i København samt en række bygninger i området, skriver Børsen.

ATP Ejendomme var partner på projektet, da pensionsinvestoren skulle have købt det og lejet det til F.L. Smidth, hvor underdirektør Flemming Voetmann over for Børsen peger på, at fyringsrunder og coronakrise har mindsket pladsbehovet.

Som tidligere beskrevet af EjendomsWatch var planen at renovere 10.000 kvm af det eksisterende hovedsæde, bygge en ny kontorbygnng på 12.000 kvm og bygge et boligområde og en børneinstitution på 50.000 kvm, men alt det er altså nu lagt i graven.

Branchekilder har tidligere vurderet, at et køb af projektet ville løbe op i 2,6 mia. kr.

Hos ATP Ejendomme tager direktør Martin Vang Hansen aflysningen af byggeriet med ophøjet ro.

"Det er ikke usædvanligt, at store, komplicerede og langstrakte projekter møder udfordringer undervejs. De problemer forsøger vi at løse sammen med kunden," siger Martin Vang Hansen, der er adm. direktør i ATP Ejendomme, til Børsen.

F.L. Smidth frasælger sit hovedsæde for over 400 mio. kr.

Cobe Arkitekter går fra vækst på 15 pct. til et mere roligt 2020

"Vi behøver ikke gå ud at købe ting. Vi har dem inhouse, så det er bare at gå i gang"

Ny chef i ATP Ejendomme skal få porteføljen forbi 60 mia. kr. – øger fokus på projekter

ATP Ejendomme henter ny chef hos C.W. Obel

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier