EjendomsWatch

Kapitalforvalter bekymret over værdisætningen af ejendomme

Finanstilsynet har en stor opgave foran sig, når man vil undersøge pensionssektorens værdiansættelse af alternativer investeringer, herunder ejendomme, lyder det fra Rune Wagenitz Sørensen, adm. direktør hos Miranova Fondsmæglerselskab.

"Vi bør investere med det perspektiv, at alternativer ikke nødvendigvis er mere stabile eller sikre – vi kan bare ikke observere udsvingene, og risikoen er ligeså uhåndgribelig som på aktier," lyder det fra Rune Wagenitz Sørensen, adm. direktør i Miranova Fondsmæglerselskab. | Foto: Stine Bidstrup/ERH.

Den er en skrøne, at investeringer i ejendomme er uafhængige af udviklingen på aktiemarkederne.

Det er budskabet fra Rune Wagenitz Sørensen, der er adm. direktør hos Miranova Fondsmæglerselskab, i et debatindlæg bragt af Finans torsdag.

Hans udsagn kommer efter, at Finanstilsynet har proklameret, at tilsynet vil undersøge pensionssektorens løbende værdiansættelse af alternative investeringer, for ingen kan opgøre en retvisende værdi på dagsbasis, sådan som det er tilfældet med børskurser, og det kan føre til, at de alternative investeringer opfattes som stabile, fordi der går længere tid mellem, at værdien opgøres.

"Hvordan ved man, hvad en kontorejendom i Sydtyskland er værd lige nu – på et tidspunkt da millioner af mennesker har fået smag for hjemmearbejde, og behovet for kontorpladser er blevet mindre – hvem ved i hvor mange år frem," spørger Rune Wagenitz Sørensen i indlægget.

Hele debatindlægget kan læses via dette link.

Finanstilsynet sætter værdiansættelse af ejendomme under lup

Mens coronakrisen sænkede aktiemarkedet, noterede Danica et plus på sine ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier