EjendomsWatch

Rentefald var tæt på at sende ejendomme på Frederiksberg i hænderne på Blackstone

Tab som følge af rentefald var ved at sende Frederiksberg Boligfond-ejendomme i hænderne på Blackstone, skriver Børsen.

Den Sønderjyske By var et af tre lejemål, Blackstone skulle overtage. Det skabte dog stort postyr, og handlen endte med at gå i vasken. | Foto: Finn Frandsen

Frederiksberg Boligfond, som bl.a. ejer Den Sønderjyske By på Frederiksberg, tabte mange penge på rentefald og besluttede sig derfor for at sælge tre af fondens ejendomme.

Beslutningen endte med at blive starten på et meget omtalt forløb, hvor kapitalfonden Blackstone indgik en aftale med Frederiksberg Boligfond om at overtage de tre ejendomme, hvoraf 303 af lejemålene lå i Den Sønderjyske By, skriver Børsen.

Parterne endte dog med at afblæse handlen som følge af uro - men boligfondens problemer med rentefald er i mellemtiden ikke blevet mindre. I 2018 lå fondens renteswap på 537 mio. kr., hvilket i dag er steget til 861 mio. kr.

Fondens formand Flemming Brank satte i juni sidste år overfor EjendomsWatch ord på, hvordan renteswappen påvirker fonden.

"Når det siges, vi sælger ejendommene på grund af den anstrengte økonomi, så er der det rigtige i den forstand, at vi gerne vil til at betale afdrag på vores meget, store gæld på 1,3 mia. kr. Det ville koste omkring 600 mio. kr. at indfri samtlige swapaftaler lige nu, men det kan ikke svare sig. Skulle vi til at betale begge dele, så ville vi stå i en kattepine," sagde Flemming Brank til EjendomsWatch.

Efter Blackstone-ballade: Nu er retssag mellem beboere og boligselskab på plads

Lejere får fri proces og varsler sag mod boligfond på Frederiksberg 

Blackstone på kundelisten koster advokatfirma fyreseddel på Frederiksberg

Rådgiver ser viceborgmesters ide om ny almen boligfond som en dyr løsning 

Mere fra EjendomsWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier