EjendomsWatch

Prime Office viste robusthed mod corona i første kvartal

Ejendomsselskabet afholder sig fra at komme med helårsforventninger, men tror dog på overskud.

Germania-Arkaden i nordtyske Kiel, som Aarhus-baserede Prime Office tidligere har købt. Foto: PR / Prime Office

Ejendomsselskabet Prime Office, der har specialiseret sig i investeringsejendomme i Nordtyskland, blev næsten ikke ramt af coronanedlukningen i årets første tre måneder. Selskabet voksede både omsætningen og driftsresultatet i perioden i forhold til første kvartal 2019, men har alligevel valgt at fastholde suspendering af forventningerne til 2020.

Det fremgår af Prime Offices regnskab for første kvartal.

Lejeindbetalingerne var frem til den 30. april modtaget fra 97 pct. af selskabets lejere. Dermed er det kun et meget begrænset antal lejere, der har anmodet om udsættelse af lejebetalingerne. Prime Office har heller ikke gjort brug af hjælpepakker.

Omsætningen steg i kvartalet 9,9 pct. til 44,6 mio. kr., mens resultatet før skat steg med 18 pct. til 19,5 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) steg til 27,4 mio. kr. mod 24,3 mio. kr. i kvartalet året forinden.

Til trods for de positive resultater vil Prime Office ikke udsende detaljerede forventninger til 2020.

"De foreløbige konklusioner omkring coronakrisen indikerer dog, at selskabets forretningsmodel er robust, og at selskabets primære drift vil udvise et positivt resultat," skriver Prime Office i regnskabet.

I alt råder selskabet over 287.000 kvadratmeter i Nordtyskland, hvoraf 73 pct. udgøres af boligejendomme, 12 pct. udgøres af kontorejendomme og 15 pct. udgøres erhverv.

Opskrivningerne løftede Prime Office i 2019 – tør ikke spå om 2020

Tyskland kan blive et dyrt bekendtskab for danske ejendomsinvestorer

Prime Office gennemfører tysk handel til over 300 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier