EjendomsWatch

Coronakrisen forsinker Niels Bohr Bygningen

Endnu en gang bliver Niels Bohr Bygningen på Københavns Universitet udskudt. Denne gang skyldes det coronakrisen, som har fået firmaer til at blive væk fra byggepladsen.

Coronakrisen har betydet, at der har været færre folk på byggepladsen, som har kørt med nedsat produktion. Derudover har flere virksomheder valgt at blive væk fra byggepladsen under coronakrisen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Niels Bohr Bygningen på Københavns Universitet bliver ikke klar til at åbne i juli. Dermed bliver projektet forsinket igen som følge af coronakrisen, skriver Ingeniøren.

"Vi har i bygherregruppen diskuteret, hvad der kan lade sig gøre, og på den baggrund har Vejdirektoratet besluttet, at vi udskyder overdragelsen til KU til efter sommerferien," siger Erik Stoklund Larsen, anlægsdirektør i Vejdirektoratet, til Ingeniøren.

Vejdirektoratet har overtaget byggeriet fra Bygningsstyrelsen.

Coronakrisen har betydet, at der har været færre folk på byggepladsen, som har kørt med nedsat produktion. Derudover har flere virksomheder valgt at blive væk fra byggepladsen under coronakrisen.

Vejdirektoratet håber at være færdig med projektet før sommerferien, hvilket Københavns Universitet skyder en hvid pil efter over for Ingeniøren.

Det er ikke første gang, byggeriet er i modvind. Planen var, at bygningen skulle være åbningsklar helt tilbage i 2016. Samtidig er budgettet overskredet med to mia. kr. i forhold til det oprindelige budget på 1,6 mia. kr.

Den seneste melding er, at regningen kommer til at løbe op i 3,6 mia. kr.

Regning for københavnsk vartegn er vokset med to milliarder

Prestigebyggeri sprænger igen budgettet: "Vi har stået overfor at skulle rive det meste ned og starte forfra" 

Dansk Byggeri om Bygningsstyrelsens nye strategi: Markedet må bare tilpasse sig

Fejl og mangler koster byggebranchen milliarder 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier