EjendomsWatch

Danske Bank indfører negativ rente for visse privatkunder

Landets største bank følger efter landets øvrige banker og beder nogle kundetyper betale for at have penge stående i banken. De udgør omkring 1 pct. af kunderne, siger direktør. (Opdateret)

Foto: Danske Bank/PR

Omkring 1 pct. af kunderne i Danske Bank kan se frem til at skulle betale negativ rente for de penge, de har stående i banken, hvis billedet ikke ændrer sig frem til den 1. juni, hvor negative renter bliver en realitet i Danmarks største bank.

Det rammer Nemkonto-kunder, der har mere end 1,5 mio. kr. i banken, og kunder uden en Nemkonto i Danske Bank med 750.000 kr. på bogen.

"Det drejer sig om 12.000-14.000 kunder lige nu. Men der er jo lang tid til den 1. juni, så kunderne kan nå ned i banken og snakke med en rådgiver om, hvad de skal gøre med pengene, hvis de rammer grænsen," siger Thomas Mitchell, der er chef for Danske Banks privatkunder i Danmark.

Samlet set vil indlånene i Danske Bank dog stadig betyde en udgift:

"Det her vil selvfølgelig tage toppen. Men vi kan se, at indlånene fortsat vokser," siger direktøren.

Danske Bank er den sidste af de store banker herhjemme, der har valgt at lade kunder med et vist beløb i banken, betale for at have pengene stående.

"Vi har kunnet mærke, at der er kommet flere kunder til i den seneste tid, som vi ikke har andre forretninger med end en indlånskonto," siger Thomas Mitchell.

Privatkundedirektøren påpeger, at kunderne kan gøre meget, for at undgå at komme til at betale de negative renter:

"Det er de færreste, der rammes af det her. Er man et ægtepar, kan man have to gange en Nemkonto hos os - det vil sige 3 mio. kr., samt en fælleskonto på 750.000 kr. Det vil sige 3,75 mio. kr. Det kan også være, at nogen vælger at rejse lidt mere eller sætte pengene i andet," siger Thomas Mitchell.

"Når vi vælger at sætte grænsen på 1,5 mio. kr. for en Nemkonto, så er det for at passe på vores faste og loyale kunder. Vi ser det at have en Nemkonto hos os som et udtryk for, at kunderne har valgt os som bank," siger direktøren.

Ifølge Thomas Mitchell har Danske Bank ikke lavet noget særskilt beregning på, hvad det har kostet og vil koste for banken frem til den 1. juni ikke at have negative renter.

(Artikel opdateret kl. 13.50 med kommentar fra Danske Bank.)

Medie: Danske Bank-hovedsæde til salg for over 2 mia. kr.

Danske Bank afviser at have negative renter på vej 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier