EjendomsWatch

Byggematador Mogens de Linde vil gøre kulturarv til luksushotel

Nobis Hospitality Group skal åbne nyt hotel med 294 værelser i en del af det historiske bygningsværk Kuglegården på Holmen i København.

Det nye hotel bliver del af det historiske bygningsværk Kuglegården, som tilbage i 1742 blev bygget for den flåde af en af datidens førende arkitekter Philip de Lange. Foto: PR / Mogens de Linde

Byggeselskab Mogens de Linde har indgået en aftale med den svenske hotelkæde Nobis Hospitality Group, om at hotelgruppen skal åbne et nyt hotel i København.

Hotellet kommer til at rumme 294 værelser og ligge på Holmen i København i en del af det historiske bygningsværk Kuglegården, skriver Byggeselskab Mogens de Linde i en pressemeddelelse.

"Nobis er en svensk kæde, der har stor forståelse for vores kultur, og som sætter pris på et lokalområde med stort historisk præg. Vi ved, at deres værdisæt vil matche Kuglegårdens enestående, intime område," udtaler Mogens de Linde, bestyrelsesformand i byggeselskabet.

Kuglegården blev bygget til den danske flåde tilbage i 1742 og har siden været ejet af Forsvaret.

I 2017 købte og igangsatte Mogens de Linde udviklingen af området, som i dag rummer kontor i nogle af de gamle bygninger på grunden.

Ser stort potentiale i hovedstaden

Hotellet bliver på samlet 15.000 kvm og skal bygges i samarbejde med arkitektfirmaerne Gjøde & Partnere Arkitekter og C.F. Møller Architects.

Det bliver hotelgruppens andet hotel i København. I 2017 åbnede kæden sit første hotel nær Tivoli. Dermed fortsætter hovedstadens hotelkapacitet med at vokse.

"Vi ser et stort potentiale i København, og i særdeleshed i Holmen som lokation," lyder det fra Andreas Cavallius, som er direktør for forretningsudvikling hos Nobis.

Efter planen skal det nye hotel åbne i vinteren 2023. Hvor mange stjerner, det skal have, er endnu ikke besluttet, oplyser Byggeselskab Mogens de Linde.

Ejendomsudvikleren de Linde: "Det giver salt til ægget at pleje sine kunder"

Mogens de Linde-direktør: "Ligger der en perle, så tager vi den"

De Linde løber med liebhaverejendom fra 1742

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier