EjendomsWatch

Deloitte-hovedkontor solgt i milliardhandel

Med den seneste handel har den norske køber investeret knap 3,2 mia. kr. i København i 2019. (Opdateret)

Revisionshuset Deloittes hovedkontor på Weidekampsgade i København. | Foto: PR / Deloitte

KLP Ejendomme, som er ejet af Norges største pensionsselskab KLP, har købt Deloittes hovedkontor på Weidekampsgade 6 i København.

Det oplyser KLP Ejendomme i en pressemeddelelse.

Handelsprisen er 1,4 mia. kr., oplyser KLP Ejendomme i en pressemeddelelse mandag.

Sammenlægger man med handlerne med Vismas nye hovedkontor i Carlsberg Byen, Simcorps domicil på Weidekampsgade 12-16 og nu Deloittes hovedkontor, har KLP Ejendomme investeret knap 3,2 mia. kr. i København løbet af 2019.

"Vi har haft en ambition om at øge vores danske ejendomsportefølje, og er meget tilfredse med at gennemføre vores tredje store danske transaktion i år," udtaler Gunnar Gjørtz, adm. direktør i KLP Eiendom, i meddelelsen.

Visma-kontoret blev handlet for 711 mio. kr., mens Simcorp-kontoret løb op i 1085 mio. kr.

Det er min vurdering, at fra 2021 vil KLP Ejendomme være den største udbyder af nyere, effektive og fleksible kontorfaciliteter i København.

Søren Risager-Hansen, adm. direktør, KLP Ejendomme

Ejendommen på Weidekampsgade 6 er opført i 2005 og ligger i et kontormiljø på Islands Brygge, hvor også Simcorps domicil, Radisson Blu Scandinavia Hotel, fagforeningen HK og Kommunernes landsforening har hjemme.

Ejendommen, der er fuldt udlejet til Deloitte, har seks etager og to kælderetager og et samlet udlejeareal på 38.000 kvm.

"KLP Ejendomme længe har haft et ønske om at øge eksponeringen i City og med de to attraktive ejendomme i Weidekampsgade, der begge er velegnede som flerbrugerejendomme, supplerer vi på en god måde vores øvrige kontorejendomme i Københavns byudviklingsområder," udtaler Søren Risager-Hansen, adm. direktør i danske KLP Ejendomme, i meddelelsen og fortsætter:

"Det er min vurdering, at fra 2021, når vi indvier vores nye kontorejendom i Ørestad, der er under opførelse på Kay Fiskers Plads, vil KLP Ejendomme være den største udbyder af nyere, effektive og fleksible kontorfaciliteter i København."

KLP Ejendomme blevet rådgivet af Kromann Reumert i forbindelse med handlen, mens sælger blev rådgivet af Colliers og Gorrissen Federspiel.

Handlen kommer, efter mediet Insidebusiness 29. oktober 2019 skrev, at Deloitte i al hemmelighed var ved at gøre klar til et salg af domicilet på Amager i København.

Et salg af ejendommen, der indtil nu var ejet af Deloitte Fonden, ventedes dengang at kunne indbringe op mod 2 mia. kr. Der var ifølge Insidebusiness gæld for omkring 1 mia. kr. i ejendommen.

(Artiklen er opdateret kl. 08.37 med yderligere detaljer og kommentar fra Søren Risager-Hansen.)

Pensionskasse køber Simcorp-domicil i milliardhandel 

Medie: Deloitte sætter hovedkontor til salg i mulig milliardhandel

Pensionskasse investerer for over 700 mio. kr. i Carlsberg Byen 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier