EjendomsWatch

Rekordstor ejendomshandel under opsejling i Sverige

Den største ejendomshandel siden 2008 kan blive en realitet, hvis svenske SBB – der også er til stede i Danmark – overtager konkurrenten Hemfosa, som man har fremsat et købstilbud på.

"Men denne transaktion skaber vi Norden største selskab for social infrastruktur," lyder det fra grundlægger af svenske SBB Ilja Batljan. Foto: PR/SBB

Sveriges position som et land med ejendomsselskaber, der har betydelig mere størrelse end i Danmark, understreges nu yderligere.

Det er svenske SBB, som tidligere i år foretog sine første opkøb i Danmark, der agter at købe ligeledes svenske Hemfosa gennem et købstilbud, som Hemfosas bestyrelse bakker op om. I seneste regnskab havde Hemfosa ejendomme for knap 40 mia. svenske kr. (ca. 27 mia. kr.)

"Men denne transaktion skaber vi Nordens største selskab for social infrastruktur. Den sammenlagte virksomhed vil have en attraktiv og stabil ejendomsportefølje kendetegnet ved eksponering mod velfærdsstater med lange lejeaftaler, høj udlejningsgrad og diversitet blandt lejerne," lyder det fra SBB-grundlægger Ilja Batljan i en børsmeddelelse.

Den seneste store ejendomshandel i samme kaliber var, da Castellum i 2016 købte Norrporten, der havde ejendomme for 26 mia. svenske kr., mens Vasakronen i 2008 blev købt af AP Fastigheter, som derved overtog ejendomme for over 40 mia. svenske kr.

Ny investor i Danmark øger appetitten på ejendomme

Svensk ejendomsinvestor fortsætter dansk opkøbstogt

Svensk investor gør alvor – planlægger danske handler for 374 millioner

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier