EjendomsWatch

S-ordfører garanterer at omstridt paragraf i boligreguleringsloven bevares

Socialdemokratiet nedtoner det kommende indgreb mod den meget omtalte renoveringsparagraf 5, stk. 2 i boligreguleringsloven, som er blevet kritiseret af organisationer og investorer.

Socialdemokraternes boligordfører Henrik Møller (i midten) ved Folketingets åbningsdebat 3. oktober. | Foto: Jens Dresling / Politiken

Socialdemokratiets boligordfører Henrik Møller garanterede til Ejendomdanmarks såkaldte boligpolitiske åbningsdebat, at det hverken er regeringens mål eller hensigt at afskaffe boligreguleringslovens paragraf 5 stk. 2.

Det skriver Berlingske, der var til stede under debatten, som hvert år finder sted på dagen for Folketingets åbning.

Den i den seneste tid meget omtalte paragraf, der giver udlejere mulighed for at hæve huslejen efter renovering af en ejendom, kom særligt i fokus, efter den amerikanske kapitalfondsinvestor Blackstone blev beskyldt for at udnytte loven.

Kritikken af Blackstone blev kickstartet med købet af ejendomme for omkring en milliard af Frederiksberg Boligfond – en handel som Blackstone trak sig fra fredag 4. oktober.

"Udgangspunktet er ikke at afskaffe paragraf 5, stk. 2. Det er en garanti, jeg kan give her i dag. Det er ikke det, der er målet eller hensigten. Det er at få lavet nogle justeringer, så det, der stikker i øjnene, ikke bliver dominerende for i forhold til den måde, vores boligudvikling kommer til at ske på. Jeg anerkender 100 procent, at paragraf 5, stk. 2 rent faktisk har betydet, at vi har undgået en stor forslumning af vores boligmarked. Det skal vi selvfølgelig blive ved med, og det er ikke noget, vi i det offentlige skal gøre. Det er selvfølgelig markedet, der skal gøre det," sagde Henrik Møller til debatten, skriver Berlingske.

Ifølge avisen blev Henrik Møllers udtalelse mødt med lettede blikke og thumbs up fra tilhørerne i Kuppelsalen hos Realkredit Danmark i Laksegade i København.

Udtalelsen følger i hælene på en nedtoning fra boligministeren. Han sagde til Bloomberg i starten af oktober, at Blackstone vil være velkommen i Danmark på lige fod med andre investorer, såfremt virksomheden ændrer adfærd.

Blackstone afstår fra kompensation for trecifret millionhandel der er røget i vasken 

Blackstone trækker sig fra trecifret millionhandel på Frederiksberg 

Boligminister nedtoner retorik over for Blackstone

Nu svarer Blackstone i Danmark igen på kritik: Vi bliver dæmoniseret

Ejendomslobby venter tab for andelsboliger ved en strammere boligreguleringslov

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier