EjendomsWatch

International mægler udråber København som favorit for udenlandske investorer

Den danske hovedstad ligger på førstepladsen, når det kommer til investeringer fra udenlandske spillere. Det konkluderer ny rapport fra den globale ejendomsrådgiver JLL, der har kortlagt de europæiske investeringer. EDC Poul Erik Bech, der har bidraget til rapporten, venter øget konkurrence på markedet.

København var i 2018 den by i Europa, der tiltrak den største mængde kapital fra udenlandske investorer, konkluderer det internationale mæglerfirma JLL. | Foto: Marianne Holdt Olufsen / Ekstra Bladet

I en ny rapport har den internationale ejendomsaktør JLL kigget på det europæiske marked for boligejendomme.

Rapporten udnævner København som den europæiske by, som i 2018 fik flest investeringer fra udlandet – foran en by som London, hvor investeringslysten primært kom fra britiske investorer. Danmark som helhed ligger med sin transaktionsvolumen på en 5. plads på tværs af de europæiske lande.

"Mens de internationale investorer fastholder en interesse for København, har vi observeret en større efterspørgsel for aktiver med højere afkast uden for København. Det gør sig især gældende for pendlerbælt-lokaktioner og de andre større byer i Danmark," skriver JLL i rapporten.

Ifølge rapporten fra JLL ligger København foran både London og Berlin i investeringsvolumen over grænser i 2018. | Foto: Visualisering: JLL
Ifølge rapporten fra JLL ligger København foran både London og Berlin i investeringsvolumen over grænser i 2018. | Foto: Visualisering: JLL
 

Helle Nielsen Ziersen, der er direktør for internationale relationer i EDC Poul Erik Bech, har bidraget til rapporten for at fortælle om det danske marked for boligejendomme. Hun kalder det bemærkelsesværdigt, at København ligger i front.

"At Københavns transaktionsvolumen i 2018 lå foran europæiske hovedstæder som Paris og Frankfurt vidner om, at København i den grad er i investorernes søgelys, og det er på grund af en stigende urbanisering, stor stabilitet og højere afkast end andre markeder i Europa," siger hun i en pressemeddelelse fra ejendomsmægleren.

Flere udenlandske aktører på markedet

Ifølge rapporten står de udenlandske investorer for ca. 55 pct. af investeringerne i Danmark, og svenske Heimstaden og amerikanske Blackstones aktivitet alene står for over en tredjedel af volumen i 2018.

Herefter følger investorer som Niam, Patrizia og Europa Capital, der har øget aktiviteten i Danmark det sidste år.

"Mens markedet i dag er præget af få, store internationale aktører i den danske ejendomsbranche, er det min forventning, at vi kommer til at se endnu flere udenlandske aktører enten direkte eller indirekte, og dét øger konkurrencen," siger Helle Nielsen Ziersen i meddelelsen.

Overordnet set er investeringer over grænser i Europa steget fra ca. 17 pct. af den samlede investeringsvolumen i 2015 til ca. 24 pct. i 2018.

I rapporten har JLL udover Danmark kigget på investeringsmarkederne i Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Holland, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien.

Heimstaden runder 21 mia. kr. i danske ejendomme

360 North har rundet 2300 boliglejemål og vil trods modvind fortsat vokse

Højtprofilerede tårne i København solgt for over to milliarder

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier