EjendomsWatch

Lokal velhaver løber med Dokk1's øverste etage for et trecifret millionbeløb

Øverste etage i havnebyggeriet Dokk1 er kommet på lokale hænder i en handel til over en kvart milliard. Nordicals formidler handlen, hvor Aarhus Kommune er sælger.

Dokk1på havnefronten i Aarhus. Hans Lorenzen køber øverste niveau, i alt 8.363 kvm, som fortsat vil være udlejet til ”ikke-kommunale” formål. Blandt andet advokatfirmaet DLA Piper. | Foto: Jens Dresling/Politiken.

Aarhus Kommune har frasolgt godt en tredjedel af de samlede 28.000 kvm, der udgør havnebyggeriet Dokk1 i Aarhus, der blandt andet huser Borgerservice og Aarhus Hovedbibliotek.

Det oplyser erhvervsmægleren Nordicals, der har været mægler på handlen, i en pressemeddelelse fredag.

Kommunen satte de 8363 kvm, der omfatter størstedelen af bygningens øverste etage, til salg april til en minimumspris på 259 mio. kr., og det er hvad Aarhus Kommune nu har fået. I prospektet på Nordicals' hjemmeside stod der, at køber kunne forvente et afkast på 4,2 pct.

Det er den lokale storinvestor og ejendomsmilliardær Hans Lorenzen, der har købt sig ind i Dokk1 gennem sit selskab HL Ejendomme.

"Prisen var høj, men der er jo også tale om en helt særlig ejendom med en fantastisk beliggenhed, der ikke fås bedre. Om det er en god investering, det skal vise sig om 10 år. Lige nu glæder jeg mig blot over, at handlen er gået igennem," udtaler han i meddelelsen.

Af prospektet fra april i år fremgik det, at det netop solgte areal er fuldt udlejet til private virksomheder. Erhvervsdelen frasælges som en ejerlejlighed beliggende på øverste niveau. 5745 kvm er i dag udlejet til advokatfirmaet DLA Piper, mens organisationen Erhverv Aarhus og teknologivirksomheden Trifork har domiciler på henholdsvis 1996 og 758 kvm.

Hans Lorenzen vil også fremadrettet udleje ejendommen til erhverv, oplyser Nordicals.

Prisen var høj, men der er jo også tale om en helt særlig ejendom

Hans Lorenzen, ejer af HL Ejendomme

Dokk1 er en del af det såkaldte Urban Mediaspace i Aarhus, som er det største anlægsprojekt i kommunens historie. Ejendommen blev opført i 2015 og er tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen.

"Der er på mange måder tale om en unik investeringsmulighed, og der har været stor interesse fra flere, da bygningen i såvel arkitektur, driftsform og placering er enestående. Derudover skiller Dokk1 sig ud med den homogene sammensætning af forskellige funktioner inden for viden, inspiration og vækst, der i høj grad inddrager brugerne. Med HL Ejendomme-koncernen som ejer forbliver ejendommen på lokale hænder, og det glæder os selvfølgelig på Aarhus' vegne," udtaler Erik Andresen, adm. direktør i Nordicals i meddelelsen.

Ifølge prospektet, som EjendomsWatch læste, da arealet blev sat til salg, er den årlige lejeindtægt for arealet knap 11,4 mio. kr., mens den årlige driftsudgift er 466.086 kr.

Foruden Nordicals bød også Colliers International, som Aarhus Kommune har samarbejdet med ad flere omgange, ind på opgaven, erfarer EjendomsWatch.

HL Ejendomme er en familievirksomhed, som Hans Lorenzen driver med sine døtre Anette Lorenzen og Susanne Lorenzen, og han ejer ifølge Århus Stiftstidende blandt andet Regina-komplekset og Europahuset i Aarhus samt Scandics hotel på Sydhavnsplads i København.

Kommune vil sælge del af havnebyggeri for over en kvart milliard

Privat investorkreds køber cityejendom i Aarhus

Rådmand skrotter højhusplaner ved Aarhus Havn

Nyt markant Aarhus-byggeri er fuldt udlejet 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier