EjendomsWatch

Byråd vedtager samarbejde om bydel over banegraven i Aarhus

SF og Enhedslisten er dog imod samarbejdsaftalen om en ny bydel med over 1000 boliger over banegraven i Aarhus.

Banegraven skal ifølge planen overdækkes, og der skal opføres en ny bydel med over 1000 boliger. | Foto: Visualisering/CF Møller.

Onsdag vedtog et flertal i byrådet at skyde 3 mio. kr. ind i en samarbejdsaftale med DSB, MT Højgaard og Pensiondanmark for at afdække mulighederne for at bygge hen over skinnerne i et milliardprojekt ved banegården i Aarhus.

Det skriver JP Aarhus.

Den nye bydel, der skal bygges hen over Banegraven ved Bruuns Bro, giver mulighed for over 1000 boliger, et hotel, butikker, caféer og et parkeringshus.

"Tre millioner kroner er mange penge. Men vi er tilhængere af at undersøge muligheden. Vi er skeptiske i forhold til omfanget af byggerier og manglen på grønne områder. En massiv fortætning med ejendomme på op til 13 etager vil være alt for bombastisk. Fem-seks etager er mere passende," siger Knud Mathisen (DF) til JP Aarhus.

Også De Konservative, Alternativet og De Radikale, som alle bakkede op om aftalen, udtrykte bekymring for blandt andet byggehøjde og tæthed.

SF og Enhedslisten er modstandere af samarbejdsaftalen, skriver JP Aarhus. 

Kommune vil holde investorer bag bydelsprojekt i Aarhus i ørerne

Klumme: Hvorfor er moderne boligbyggeri ofte så hæsligt og menneskefjendsk?

Investorer og rådmand ser positivt på nyt milliardprojekt i Aarhus

DSB og MT Højgaard bag nyt milliardprojekt i Aarhus 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier