EjendomsWatch

Medie: Softbank overvejer at øge investering i Wework til over 17 milliarder

Til gengæld for en større investering overvejer Softbank at sikre sig en større ejerandel i selskabet. En tilførsel af ny kapital er nødvendig for, at Wework kan få et milliardlån i banken, oplyser anonyme kilder til Financial Times.

Weworks største investor overvejer at øge kapitalindsprøjtning. | Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Finans.

Japanske Softbank, der er Weworks største investor, overvejer at skyde yderligere 1 mia. dollar (ca. 6,8 mia. kr.) i den amerikanske udbyder af kontorfællesskaber. Softbank har i forvejen tilkendegivet, at man skyder 1,5 mia. dollar (ca. 10,2 mia. kr.) i selskabet næste år.

Softbank er i overvejelser omkring, hvad selskabet skal have i bytte for at øge investeringen i Wework, der i så faldt løber op i mindst 2,5 mia. dollar, siger anonyme kilder med indblik i sagen til Financial Times.

En af mulighederne er at sikre Softbank en reduktion i den pris, selskabet skal betale for en Wework-aktie, så Softbank får en større andel af den tabsgivende kontorfællesskabsforretning.

En investering fra Softbank kan frigøre nye finansieringsmuligheder for Wework, der for tiden er i forhandlinger om et lån på 3 til 4 mia. dollar fra et bankkonsortium, oplyser flere kilder ifølge Financial Times.

Lånepakken, der har JP Morgan Chase og Goldman Sachs i front er betinget af, at selskabet rejser yderligere kapital først.

Wework og Softbank afviser at kommentere, skriver Financial Times.

Wework-stifter træder tilbage som direktør

Medie: Weworks største investor vil smide stifter ud af direktørstolen

Wework udskyder børsnotering

Medie: Wework vil stække stifter i forsøg på at redde børsnotering 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier