EjendomsWatch

Ejendomsinvestorer venter mere dystre tider

I seneste kvartalsundersøgelse blandt ejendomsbranchens aktører er forventningerne til afkastet på især boliger faldende. Rammerne er turbulente, siger Ejendomdanmarks direktør.

"Når der er usikkerhed — uanset branche — så har det en effekt på både aktiviteten på markedet og forventningerne til det," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark

Ejendomsbranchen forventer et totalt afkast på 5,2 pct. over de næste fem år. Det er dystre udsigter, skriver Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

"Der er turbulens om rammerne for branchen, og det smitter helt naturligt af på forventningerne. Når der er usikkerhed — uanset branche — så har det en effekt på både aktiviteten på markedet og forventningerne til det," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark i meddelelsen.

Forventningen svarer til et fald på 1,5 procentpoint i forhold til det totale afkast de sidste fire år, der har været på 6,7 pct.

Der dog forskel på de enkelte sektorer. De lave forventninger finder man især for boliger og butikker. Mere positivt ser det ud i forventningerne til kontor og industri.

"Vi har ikke tidligere set så samlede negative forventninger til boligområdet, og det er nok her, vi særligt kan mærke effekten af den politiske uro," siger Jannick Nytoft, der også konstaterer, at ejendomsejerne er mere negative end mæglere og andre dele af branchen.

Tallene bygger på en rundspørge, som Ejendomdanmark laver hvert kvartal. I denne omgang har 49 markedsaktører deltaget i undersøgelsen. Det dækker både over investorer, mæglere, banker og administratorer.

Investorer spår fald på 20 mia. kr. i afkastet fra danske ejendomme

Ejendomdanmark: Tomgangen falder og er fortsat lav

Ejendomdanmark: Nu går det ned ad bakke

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier