EjendomsWatch

Dades-ejer vil reducere risikoen med flere ejendomsinvesteringer

Novo Holdings, der ejer 44,5 pct. af ejendomsselskabet Dades, vil fremover satse mere på investeringer i infrastruktur og ejendomme. Det sker for at mindske risikoen samt afhængigheden af medicinalsektoren.

Kasim Kutay, direktør, Novo Holdings. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Ritzau Scanpix

I et forsøg på at reducere risikoen i porteføljen af investeringer vil Novo Holdings i højere grad kigge uden for medicinalsektoren, når den foretager investeringer.

Det skriver Berlingske.

Det sker blandt andet for at mindske følsomheden over for udsving i investeringen i Novo Nordisk, der aktuelt udgør ca. 70 pct. af værdien af Novo Holdings' investeringer. I stedet vil investeringsarmen i Novo-gruppen i højere grad investere i infrastruktur og ejendomme, som også blandt andre Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi, Lind Invest og Widex har gjort det.

"Inden for vores finansielle investeringsportefølje vil vi søge at investere mere i håndgribelige aktiver, end vi har gjort hidtil, og derved yderligere diversificere porteføljen. Dette kan omfatte investeringer i ejendom og infrastruktur. Vi forventer, at vores finansielle investeringer også fremover vil udgøre 40-50 procent af Novo Holdings samlede investeringsportefølje," siger Kasim Kutay, direktør, Novo Holdings, til avisen.

Novo Holdings, der er ejet af Novo Nordisk Fonden, sidder på 44,5 pct. af aktierne i ejendomsselskabet Dades og er dermed største aktionær.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.)

Kalvebod Brygge i København får ansigtsløft med ny badezone

Dades sælger tre sjællandske ejendomme fra 

Pensionskasser sælger Novo-ejendom for 1,2 mia. kr.

Dades får ny koncerndirektør 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier