EjendomsWatch

Ejendomsaktører frygter ministers ændring af boligloven

Socialdemokratiet har varslet en ændring af boligloven, der skal gøre det mindre attraktivt for udenlandske kapitalfonde at opkøbe af ejendomme i hovedstaden. Men det kan sende lejlighedspriserne ned, lyder advarslen.

Kaare Dybvad. | Foto: Ritzau Scanpix.

Boligminister Kaare Dybvad har varslet en ændring af den paragraf i boligloven, der gør det muligt for udlejere at hæve lejen mod ”en gennemgribende” renovering af boligen. Men blandt flere aktører i ejendomsbranchen frygter man, at en ændring vil betyde faldende boligpriser og en stor regning til skatteyderne.

Det skriver Berlingske.

"Formålet med paragraffen er at modernisere den gamle byggemasse. I 1980erne og 1990erne brugte det offentlige milliarder på at renovere fra det offentlige, og paragraffen blev indført for at gøre det attraktivt for det private. Når de store danske byer ikke er forslummet, er det, fordi der har været et incitament til at renovere," siger Jannick Nytoft, direktør i EjendomDanmark.

Boligminister Kaare Dybvad oplyser til Berlingske, at han afventer anbefalinger fra en ekspertgruppe, før han vil lægge sig fast på, hvordan en ændring af boligloven konkret skal se ud. Han understreger dog, at han er opmærksom på, at strammere regulering kan få økonomiske konsekvenser.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier