EjendomsWatch

Lokalt ejendomsselskab overtager konkursbo for en slik

Planerne om at opføre boliger i en gammel skole i Varde strandede i starten af året. Nu er ejendommen solgt til en lokal investor, der indtil videre ikke har de store planer for, hvad der skal ske med den.

Den tekniske skole i Varde er 119 år gammel. | Foto: Google Maps.

Danske Andelskassers Bank er lykkedes med at få frasolgt den gamle tekniske skole fra 1900 i Varde, som tidligere har huset Varde Garden. Køber er den lokale Hans Christiansen, der gennem ejendomsselskabet Mydeeds har købt ejendommen for blot 600.000 kr., skriver Jydskevestkysten.

Ejendommen er en del af konkursboet efter Steen Dyrvig Kærskov, hvis største aktiv er selskabet Sct. Jacobi, der var tidligere ejer af ejendommen og den direkte årsag til, at Steen Dyrvig Kærskov gik personligt konkurs med en gæld på 182 mio. kr. i september 2011.

Sct. Jacobi er i dag 100 pct. ejet af Danske Andelskassers Bank.

"Egentlig har jeg ikke købt den til et specielt formål," siger Hans Christiansen til Jydskevestkysten. Men der er mulighed for at arbejde videre på en tidligere plan om at opføre boliger i den gamle bygning.

John Kabbel, der står bag Arkitektfirmaet John Kabbel, har tidligere budt på ejendommen med henblik på at opføre seks boliger under navnet Jacobihuset. Men forhandlingerne om købet strandede i februar 2019 som følge af uenighed om prisen.

"Vi kan ikke blive enige med kurator, så handlen er strandet," sagde John Kabbel dengang til Jydskevestkysten.

John Kabbel havde allerede fået tilladelse til altaner, ligesom en række andre byggeansøgninger allerede var behandlet af Varde Kommune.

Boligprojekt i tidligere skole i Varde er strandet

Politikere i Varde fristet af nyt byggeprojekt til trecifret millionbeløb

Kommune vil opføre 300 boliger på skolegrund i Herning

Tidligere skolebygning bliver til boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier