EjendomsWatch

Pensiondanmark om milliardhandel: Vi bygger både til bøgerne og salg

Pensionsdanmark og Køge Kyst lander aftale om boligbyggeri til over 1,5 mia. kr. Der er ikke lagt op til, at nogle af de 500 boliger skal være almene, siger bestyrelsesformand i udviklingsselskabet til EjendomsWatch.

Marius Møller, ejendomsdirektør i Pensiondanmark. Foto: PR/Pensiondanmark

Køge har landet sin hidtil største byggeaftale i det store kommende byområde Køge Kyst.

Pensiondanmark og byudviklingsselskabet Køge Kyst har indgået en købsaftale til 1,5 mia. kr., der giver pensionsselskabet lov til at bygge 500 ejer- og lejeboliger i området.

Ingen af de i alt ca. 45.000 kvm, som Pensiondanmark skal bygge, bliver dog til almen udlejning.

"Der er endnu ikke taget endelig stilling til det endnu, men der er ikke umiddelbart lagt op til, at der skal være almene boliger. Det kommer til at indgå i det samlede Køge Kyst," siger Anker Boye, der er bestyrelsesformand i Køge Kyst, til EjendomsWatch.

Parterne skal først have renset den forurenede gamle industrigrund før delen om almene boliger skal drøftes nærmere, siger formanden:

"Så overtager Pensiondanmark arealerne ad to omgange. Så skal vi i en dialog med kommunen om, hvad der skal bygges. Det bliver bæredygtigt og med de værdier, som vi har i Køge Kyst."

Både til bøgerne og pengepungen

Det nye massive byggeri er ikke bare Pensiondanmarks største på kysten, men også den hidtil største etape i det samlede boligbyggeri i området.

"Det er et større område med 45.000 kvm, så der vil både være udlejnings- og projektsalgsboliger. Også for at skabe en diversitet i området," siger Marius Møller, ejendomsdirektør i Pensiondanmark, til EjendomsWatch.

Udviklingsselskabet Køge Kyst og Pensiondanmark kommer sammen til at stå for udviklingen af byggeriet de næste år. De skal bl.a. vælge arkitekterne til projektet sammen.

Bæredygtighed spiller en vigtig rolle i det nye projekt. Målet er at skabe et energivenligt byggeri med en bærdygtighedscertificering på guld-niveau. Men det bæredygtige element skal også afspejles i de sociale- og socialøkonomiske rammer, lyder det fra parterne.

At betale ekstra for klimavenlige byggematerialer, betyder dog ikke, at afkastet skal lide, fastslår ejendomsdirektøren:

"Vi håber at få et godt, markedskonformt afkast på lang sigt med vores investeringer i Køge. Vi kan se, at der er stor interesse for Køge med gode tiltag, der sker inden for infrastrukturen til København og forretningslivet i Køge. Og så hele den udvikling, der sker ved Køge Kyst, hvor man får en sammenhæng mellem by og strand. Det bliver meget, meget attraktivt på sigt. Så det er en god langsigtet investering for Pensiondanmark."

Skibet skabte god grobund

Det er pensionsselskabets andet byggeri i området. Det første byggeri er Skibet, som er målrettet personer over 50 år og koster ca. 210 mio. kr.

"Vi kan se, der er en meget stor interesse for det projekt. Vi har et godt samarbejde med kommunen dernede og Realdania. Derfor er det naturligt for os at fortsætte samarbejdet og gå ind i det her store attraktive areal ud til stranden og havnen," siger Marius Møller.

Det nye byggeri, der skal bestå af fem boligkarreer, har endnu ikke fået et navn.

Pensiondanmark skal bygge for over 1,5 milliard i Køge

Pensiondanmark køber Danica ud af selskab – vil omdanne bankfilialer til boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier