EjendomsWatch

Medie: Skatteministeren kendte til problemer med ejendomsskat i årevis

Skatteministeren blev allerede i 2016 gjort bekendt med problemer med manglende ejendomsskat, viser dokumenter, Berlingske har fået aktindsigt i. I december 2018 kom det frem, at 1200 boligejere havde undgået at betale boligskat i op til ti år.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kendte til problemer med ejendomsvurderinger siden 2016, skriver Belingske. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) blev allerede i 2016 gjort opmærksom på problemer med mangelfulde opkrævninger af boligskatter. To år før det kom frem, i december 2018, at 1200 boligejere havde undgået at betale ejendomsværdiskat i op til ti år.

Det skriver Berlingske, som har fået aktindsigt i dokumenter, der viser, at ministeren 13. marts 2016 blev forelagt af sine embedsmænd, at der var problemer med det såkaldte styresignal, der fastlægger betingelserne for genoptagelse af sager med fejlagtige ejendomsvurderinger.

Karsten Lauritzen siger til avisen, at embedsmændene dengang oplyste, at man havde fundet en løsning på problemet. Han understreger, at han ikke særskilt blev forelagt problemstillingen om nulskat for visse boligejere.

"Når jeg ikke orienterer Folketinget, så er det, fordi det er en orienteringssag til mig, hvor man siger, at vi har et problem, men det har vi fundet en god løsning på. Så burde alt jo være godt. Problemet med forelæggelsen er, at den løsning, man regnede med at kunne bruge til at løse problemet, viste sig ikke at være mulig. Det, er jeg naturligvis utilfreds med, først rammer mig i december 2018," siger han til Berlingske.

Skatteministerens håndtering af sagen møder kritik på Christiansborg fra Socialdemokratiet og Enhedslistens skatteordførere, som Berlingske har talt med.

Minister mistænker ejendomsbranchen for snyd med moms

Skatteminister beder om én milliard til ejendomsvurderinger

Skatteminister udskyder ny boligskattelov til efter et valg

Økonomien i nyt ejendomsvurderingssystem skrider

Nye ejendomsvurderinger er stødt på en stribe problemer 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier