EjendomsWatch

Medie: Skatteministeren kendte til problemer med ejendomsskat i årevis

Skatteministeren blev allerede i 2016 gjort bekendt med problemer med manglende ejendomsskat, viser dokumenter, Berlingske har fået aktindsigt i. I december 2018 kom det frem, at 1200 boligejere havde undgået at betale boligskat i op til ti år.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kendte til problemer med ejendomsvurderinger siden 2016, skriver Belingske. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) blev allerede i 2016 gjort opmærksom på problemer med mangelfulde opkrævninger af boligskatter. To år før det kom frem, i december 2018, at 1200 boligejere havde undgået at betale ejendomsværdiskat i op til ti år.

Det skriver Berlingske, som har fået aktindsigt i dokumenter, der viser, at ministeren 13. marts 2016 blev forelagt af sine embedsmænd, at der var problemer med det såkaldte styresignal, der fastlægger betingelserne for genoptagelse af sager med fejlagtige ejendomsvurderinger.

Karsten Lauritzen siger til avisen, at embedsmændene dengang oplyste, at man havde fundet en løsning på problemet. Han understreger, at han ikke særskilt blev forelagt problemstillingen om nulskat for visse boligejere.

"Når jeg ikke orienterer Folketinget, så er det, fordi det er en orienteringssag til mig, hvor man siger, at vi har et problem, men det har vi fundet en god løsning på. Så burde alt jo være godt. Problemet med forelæggelsen er, at den løsning, man regnede med at kunne bruge til at løse problemet, viste sig ikke at være mulig. Det, er jeg naturligvis utilfreds med, først rammer mig i december 2018," siger han til Berlingske.

Skatteministerens håndtering af sagen møder kritik på Christiansborg fra Socialdemokratiet og Enhedslistens skatteordførere, som Berlingske har talt med.

Minister mistænker ejendomsbranchen for snyd med moms

Skatteminister beder om én milliard til ejendomsvurderinger

Skatteminister udskyder ny boligskattelov til efter et valg

Økonomien i nyt ejendomsvurderingssystem skrider

Nye ejendomsvurderinger er stødt på en stribe problemer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier