EjendomsWatch

Ejendomsselskabet Bostad ramt af dyrere finansiering: Nedjusterer forventninger

Det tidligere Admiral Capital nedjusterer forventningerne til regnskabsåret 2018/19, efter finansieringsomkostningerne er blevet højere end ventet.

Foto: Colourbox.

Ejendomsselskabet Bostad, som for nylig skiftede navn fra Admiral Capital, har højere finansieringsomkostninger end budgetteret og nedjusterer blandt andet på den baggrund forventningerne til hele regnskabsåret 2018/19.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal, hvor overskuddet før skat er blevet halveret i forhold til samme periode sidste år.

De højere finansieringsomkostninger dækker blandt andet over forhøjede bidragssatser i forhold til budgetteret samt omkostninger til låneomlægninger.

Selskabet venter for hele året nu et overskud før værdireguleringer på 23-26 mio. kr. mod tidligere 32-35 mio. kr., og af andre årsager - ud over de højere finansieringsomkostninger - peger selskabet også på et fald i omsætningen efter frasalg af en ejendom samt en ikke budgetteret tomgang på en anden ejendom.

I tredje kvartal realiserede Bostad en omsætning på 26,5 mio. kr. mod 28,3 mio. kr. i samme periode sidste år, mens overskuddet før skat faldt til 5,3 mio. kr. fra 10,7 mio. kr.

Selskabets bestyrelse fik tidligere i maj bemyndigelse til at forhøje selskabets B-aktiekapital til markedskurs ad en eller flere omgange med et samlet nominelt beløb på 100 mio. kr.

"Behovet for en kapitaludvidelse er en forudsætning for, at koncernen kan honorere den stigende afdragsbyrde på koncernens realkreditfinansiering, idet denne ikke kan dækkes af den løbende drift," skriver Bostad i regnskabet.

Endvidere peges på, at der er en "række udviklingsmuligheder i selskabets nuværende portefølje, som kræver kapital at realisere."

"Det er samtidig nødvendigt at kunne tilføre kapital på en fleksibel måde, så den er tilgængelig, når det er nødvendigt, hvorfor kapitaltilførslen vil ske som en rettet emission uden fortegningsret for eksisterende aktionærer," tilføjes det i regnskabet.

Ny ejer af Admiral Capital varsler nye opkøb og gennemfører navneskifte

Ny ejer af børsnoteret ejendomsselskab vil videreføre strategien

Admiral Capital får ny ejer — svensk investor ude

Amerikansk overtagelse af Admiral Capital rykker nærmere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier