EjendomsWatch

Ny metrolinje i København bliver to måneder forsinket

Den nye metrolinje i København åbner først til efteråret, fordi entreprenørerne ikke har overholdt deadline.

Den kommende metroudvidelse Cityringen i København har været undervejs i 10 år. I foråret var Henrik Plougmann Olsen, adm. direktør i Metroselskabet, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på jomfurtur. | Foto: Ritzau Scanpix/Peter Hove Olesen

Metroselskabet meddeler, at Cityringen i København bliver to måneder forsinket og først ventes at åbne i slutningen af september.

Det skyldes, at entreprenøren på byggeriet, Copenhagen Metro Team (CMT), ikke har overholdt en aftalt deadline i marts.

Derfor udestår der fortsat en del testkørsler, før sikkerhedsgodkendelsen kan komme i hus.

"Selv om det i det store billede er mindre ting, der mangler, har det desværre vist sig at være for meget til, at det er realistisk at indhente det forsinkede arbejde."

"Derfor er vi nødt til at rykke åbningen af Cityringen til slutningen af september," siger Metroselskabets adm. direktør, Henrik Plougmann Olsen, i en pressemeddelelse.

Han understreger dog, at en åbning i september forudsætter, at den reviderede tidsplan holder. Metroselskabet forventer at kunne melde en endelig åbningsdato ud i juni.

Cityringen skulle oprindelig være åbnet i december sidste år, men i 2014 udsatte man den planlagte åbning med syv måneder.

De seneste forsinkelse betyder, at den samlede regning for Cityringen stiger med 165 millioner kroner. Metroselskabet vil dog forsøge at få ekstraomkostningerne dækket af CMT.

Cityringen supplerer de nuværende to linjer og forventes at få antallet af årlige rejser med Metroen til at fordobles.

Senere er det planen at udvide Metro-netværket med afstikkere til Nordhavn og Sydhavn, hvor der de seneste år er bygget mange tusinde nye boliger.

Metrobyggeri risikerer forsinkelse efter misset deadline

Metrobyggeri oplever brat fald i antal arbejdsulykker 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier