L'easy-milliardær sætter yderligere millionbeløb i nybyggeri

Niels Thorborg, der har tjent sin formue på at stifte selskabet L'easy, investerer endnu en gang et trecifret millionbeløb i mursten. Det er fortsat Odense, der er i sigtekornet. EjendomsWatch har talt med bestyrelsesformanden i Thorborgs selskab 3C Groups, der tidligere har købt 160 etageboliger.
Niels Thorborg, stifter og ejer af L'easy. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Hansen.
Niels Thorborg, stifter og ejer af L'easy. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Hansen.

L'easy-ejer og Fyns rigeste mand Niels Thorborg har gennem sit selskab 3C Groups købt endnu en ejendom i Cortex Park-området i Odense for et trecifret millionbeløb.

Ejendommen, der er overdraget i starten af april, er købt i en selskabshandel med entreprenørselskabet Amstrup & Baggesen Enterprise, der har opført ejendommen. Handelsprisen lyder på godt 106 mio. kr.

Det bekræfter Jørn Tolstrup Rohde, bestyrelsesformand i 3C Groups og tidligere adm. direktør i Carlsberg, i et interview med EjendomsWatch.

"Vi er gået ind og har investeret i området, fordi vi mener, det er et meget attraktivt område. Det ligger nær ved universitetet, som er arbejdsplads og studieområde for ganske mange mennesker. I samme område bliver det nye supersygehus også bygget, og letbanen kommer til at køre lige forbi, så det bliver et meget aktivt område," siger han til EjendomsWatch.

Jørn Tolstrup Rohde, bestyrelsesformand i 3C Groups. | Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Valente.
Jørn Tolstrup Rohde, bestyrelsesformand i 3C Groups. | Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Valente.
 

Ejendommen med adressen Cortex Park Vest 12 har et samlet bygningsareal på 4895 kvm, hvoraf 3772 kvm er boliger, og det resterende areal er erhverv, hvor Netto har en butik.

Der er 67 lejligheder, der alle har to værelser, og der er godt gang i udlejningen, siger bestyrelsesformanden.

"Vi er godt i gang med udlejningen, og vi forventer, at de bliver forholdsvis hurtigt udlejet. Vi har også nogle andre bygninger derude, hvor alle toværelses lejligheder er udlejet, så det går relativt hurtigt med dem."

Amstrup & Baggesen købte selv grunden af statens ejendomsselskab Freja tilbage i 2017 for 15,8 mio. kr., hvorefter selskabet har udviklet ejendommen med henblik på videresalg til 3C Groups.

Forelagt at navnet 3C Cortex 1 kunne lyde til, at der er flere projekter på vej, siger Jørn Tolstrup Rohde, at der er yderligere 160 boliger på vej, som selskabet før har oplyst om i medierne. Foruden dem er der ikke mere i pipelinen i Cortex Park på nuværende tidspunkt, siger han.

Det er ikke lykkedes EjendomsWatch at komme i kontakt med Niels Ove Jensen, adm. direktør i Amstrup & Baggesen.

Ikke første skridt i Cortex Park

3C Groups har tidligere investeret i Cortex Park, hvor selskabet købte 160 boliger fordelt på seks punkthuse i mellem fire og fem etager med et samlet etageareal på 13.500.

Projektet er udviklet af Humlebo Gruppen for 200 mio. kr. i august 2017.

De 160 boliger kommer til at have 2, 3 eller 4 værelser på henholdsvis 65, 87 og 100 kvm og forventes at være klar til at blive overdraget til 3C Groups 1. juni, siger Jørn Tolstrup Rohde.

"De har en meget attraktiv beliggenhed, vil jeg sige. De ligger endnu bedre end den anden ejendom, fordi de har udsigt direkte ned til fredskov, og så er de sydvendte og med fine altaner," siger han.

De 160 lejeboliger får placering på to forskellige byggefelter – felt 19 og 21 – i Cortex Park. Humlebo Gruppen har købt ejendommene af Freja og senere udviklet projektet for 3C Groups.

I en pressemeddelelse fra august 2017 oplyste 3C Groups, at projektet blev købt af Humlebo Gruppen for 200 mio. kr., men Jørn Tolstrup Rohde siger til EjendomsWatch, at den endelige købesum først bliver lagt fast i juni.

Boligerne opføres af Boligbyg, mens Archidea er arkitekt, og OBH er rådgivende ingeniører på projektet, fremgår det af Boligbygs hjemmeside.

På storindkøb i Odense

3C Groups har også tidligere været i sving i Odense, da selskabet i august offentliggjorde planer om at opføre en ny bydel med plads til omkring 1000 mennesker for omkring 250 mio. kr.

"Jeg tror, det kommer til at betyde rigtig meget for Odense og især for Østerbro, som har ligget her lidt nede bagved og har været et kedeligt kvarter. Det får jo et rigtig stort løft nu med alle de boliger her og alle de nye beboere," sagde Henning Andersen, der er inspektør i Humlebo og skal stå for udlejningen af boligerne, dengang til TV2 Fyn.

Humlebo Gruppen bygger en ny bydel i Odense for 3C Groups. | Foto: Illustration/Humlebo Gruppen.
Humlebo Gruppen bygger en ny bydel i Odense for 3C Groups. | Foto: Illustration/Humlebo Gruppen.
 

Niels Thorborg stiftede L'easy i 1985 ved siden af universitetsstudiet. I dag er han adm. direktør for L'easy og ejer gennem sit selskab 3C Groups også DER og isenkræmmerkæden Værsgo. Indtil selskabet blev opløst ved fusion i 2016, var Niels Thorborg gennem 3C Groups også medejer af elektronikvirksomheden Wupti.com.

Han er desuden bestyrelsesmedlem i Nielsen & Nielsen Holding samt en række selskaber under 3C Groups.

Amstrup & Baggesen Entreprise er ejet af familierne Baggesen og Amstrup, mens også selskabets adm. direktør Niels Ove Jensen er medejer, viser virksomhedsregistret. 

Selskabet har hovedsæde i Odense og udfører alle former for byggeopgaver i total- og hovedentreprise fra byggestart til aflevering i hele Danmark.

Lokal investor bygger ny bydel i Odense

Medie: Salg af L'easy-milliardærs livsværk går ind i afgørende fase

Niels Thorborg investerer i boligprojekt i Odense

Erhvervsmægler: Rift om erhvervsejendomme i Odense 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også